Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

”Sikker” skolevej

Jette Ellehauge

Ildervænget 2

4760 Vordingborg

 

For et par uger siden læste jeg et læserbrev med overskriften: ”Hvordan var det med kvalitetsløftet?” Nu spørger jeg så: ”Hvordan var det med den sikre skolevej?”

Under den såkaldte debat omkring ny skolestruktur, blev vi lovet en sikker skolevej. Ved et efterfølgende dialogmøde mellem Nyråd lokalråd og nogle politikere, blev vi igen lovet en sikker skolevej. Og den ville være færdig til skolestart.

Hvad har vi fået? Snart en tunnel under Mønsvej (påbegyndt uge 41), en fin kant på cirka 30 centimeter (hvis jeg tager de positive briller på, kan jeg måske strække mig til at kalde det en rabat). En kant, der fint matcher kanten på en almindelig landevej. Den er så smal, at der ikke er plads til det cykelpiktogram, der ellers normalt er på ”cykelstier”, der er malet på vejen. Grunden til den ikke er blevet bredere er vel, at så vil større køretøjer som busser og lastbiler permanent køre med det ene sæt hjul på ”cykelstien”. Og det kan vel ikke en gang en politiker i Vordingborg kommune kalde en sikker skolevej?

Hvad fik vi så ikke?? Ingen sikring af børnene når de skal krydse motorvejs til-/frakørslerne i form af lysregulering, ingen skiltning på frakørslerne, intet lys på motorvejsbroen og ingen cykelsti i Nyråd og i Stensved. Altså ingen sikker skolevej.

Når der tænkes på, at der især i Nyråd er plads til cykelsti i begge sider, så er det eneste ord, jeg kan komme i tanke om ”uartigt”.

Flertalsgruppen, som var de eneste, der syntes at den nye skolestruktur, var en god ide, bør stå ved deres beslutning, tage ansvar og bevilge en sikker skolevej, der inkluderer cykelsti både i Nyråd og i Stensved samt lysregulering ved motorvejen og hvad der ellers hører til en sikker skolevej.

 
Seneste gallerier
  • FOTOS: Dark Sky med...
  • FOTOS: Stafet-Marked
  • FOTOS: Lundby -...
  • FOTOS: Pynten rundt...
Kommende arrangementer
23.
Maj
Møns Bank 140 år Møns Bank
23.
Maj
Generalforsamling Vordingborg Antenneforening
24.
Maj
Forårstur Vordingborg Pensionistforening
25.
Maj
Kristi Himmelfarts-vandring fra Svinø til Køng Køng Præstegård
25.
Maj
Åbent hus og marked Langebæk Borgerforening
26.
Maj
Fransk Forår Præstø Handelsforening
26.
Maj
Fransk Forår Vordingborg Kommune, Fransk Forår
27.
Maj
Fransk Forår Præstø Handelsforening
27.
Maj
Fransk Forår Vordingborg Kommune, Fransk Forår
28.
Maj
Fransk Forår Præstø Handelsforening