Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

1000 motorcykler kørte kortege

Selvom motorcykelmuseet har været truet, så var der alligevel masser af gejst, entusiasme  - og motorcykler - til den traditionsrige påskeåbning.

 

 

Stubbekøbing Nypudsede skærme i krom skinnede om kap med forårssolen, da Stubbekøbing Motorcykel og Radiomuseum skærtorsdag slog dørene op for sæsonen 2016. Motorcykelentusiaster fra nær og fjern deltog i kortegekørsel fra Nykøbing Falster til målet foran museet i Stubbekøbing. 

På en flot men kølig forårsdag var iveren stor efter at komme ud på de sydfalsterske landeveje, få asfalt under hjulene og luftet maskinerne.

Det lignede rekorddeltagelse, og et imponerende syn var det, da mere end 1000 motorcyklister kørte i kilometerlang kø og en efter en trillede ind i Stubbekøbing for at være med i det traditionsrige arrangement. Benzinosen lå tungt over  området omkring museet, hvor velpolstrede læderklædte mænd  klart dominerede billedet. Helt i overensstemmelse med traditionen deltog også en række veteranbiler, som også var trukket frem af garagen i anledning af starten på sæsonen. 

 

Større end jul 

I motorcykelkredse er dagen større end juleaften og en dag man ser frem til, efter at fleste har ligget stille hele vinteren.  Samstemmende fra flere af deltagerne lyder det, at motorcyklister, der til daglig er udprægede individualister, også har behov for en tradition, hvor man mødes til hygge, småsnak og for at blive opdateret i, hvem der måske har fået en ny maskine, og hvad de andre ellers har gået og puslet med i vinterens løb.

 

Reddes af samarbejde?

Truende skyer har hængt over Stubbekøbing Motorcykel og Radiomuseum, efter at Guldborgsund kommune har besluttet at skære ned på tilskuddet til museet. 

Et nyt samarbejdsforum med navnet MC Veteran Center, der tæller flere aktører og ikke mindst inddrager frivillig arbejdskraft skal sikre museets overlevelse, så Stubbekøbing fortsat vil være centrum for motorcykelentusiaster.

Formanden for MC Veteran Center Jørgen Sulkær opfordrede i sin velkomsttale de deltagende til at bakke op om motorcykelmuseet ved at melde sig ind i museets venneforening, ved at købe årsnål og ved kontante bidrag, så museet udvikles og i 2017 ender med at blive en selvejende institution. 

- Det er nødvendigt med en stor støttekreds, så vi kan få tilstrækkelig gennemslagskraft over for de fonde, der skal støtte udviklingstankerne, sagde han og uddybede:

- Vores vision er, at motorcykelmuseet skal være et aktivt museum til glæde for motorcykelentusiaster og for Stubbekøbing. Det nye museum skal både formidle motorcyklens historie og skabe liv og aktivitet for alle, der elsker motorcykler.

- Vi vil både udvikle vores udstilling og skabe aktivitet for eksempel ved at afholde events om sommeren og kurser om vinteren. Vores motorcykelmuseum skal være det sted, som alle med interesse for motorcykler taler om, understregede Jørgen Sulkær.

uj

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Gøngemarked -...
  • FOTOS: Musikfestival...
  • FOTOS: Kulsbjergløbet
  • FOTOS: Vikingedage på...
Kommende arrangementer
20.
Aug
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
20.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
20.
Aug
Musikfestival 2017 Udby/Ørslev Kirker
20.
Aug
Gøngemarked 0 års jubilæum Gøngemarked
20.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
20.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
21.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
21.
Aug
Borgermøde med kulturminister Mette Bock Ældre Sagen
21.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
21.
Aug
Waves Festival Cantabile 2