Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Boliger

Happydays bannerannonce

Bliver vi hørt...

Kirsten Dietrich

Bønsvigvej 27

4720 Præstø

 

Jeg har hørt politikere bruge argumenter som: Alt nyt giver modstand, men når først, det er der, (storcentret, rådhuset, Kattegatbroen, motorvejen og vindmølleparken), vænner folk sig såmænd til det.

Vi har demokrati, men har vi stadig retten til at blive hørt og taget til indtægt?

I Vordingborg kommune har der været mange protester omkring de politiske beslutninger om lukning af små folkeskoler. Nedlagte buslinjer. Nedskæringer på bibliotekerne. Ressourcer flyttet fra landdistrikterne til Vordingborg. Planer for placering af store vindmøllerområder. Planlagt placering af et indkøbscenter.  Tilladelse til bygning af et stort supermarked i Præstø, der i forvejen havde fire, og er resulteret i, at det er blevet endnu sværere for den centrale bydel at holde handelslivet i gang. Planlægning af nyt rådhus. Protester fra borgere i form af læserbreve og til lokale høringer, ignorerer politikerne. 

Det politiske spil minder om tv-serien ”Landsbyen”, som Brdr. Thorsboe skrev for to årtier siden. Vi sidder og gætter på, hvad der er for et fodboldhold, borgmesteren i al hemmelighed får støttekroner til, eller måske hvem, det er, der står bag tanken om at bygge et nyt butikscenter i provinsbyen? Er det en lille mand som figuren i fiktionen, der bare skal bevise overfor familien, at han kan præstere noget – stort? Er det virkelighed eller bare fantasi?     

Vi har de politikere, vi fortjener. Gu’ har vi da ej. Man kan trække folk så længe rundt i manegen, at de bliver for trætte til at se sammenhæng i tingene. Mennesker, der ikke orker at protestere, fordi ingen alligevel lytter. Og det er her, jeg får følelsen af at være statist i en science fiction film. For et ægte demokrati, handler da ikke om magtovertagelse, vel? Man har da ikke brug for at holde beslutnings-processer skjult for offentligheden, så motiverne fejes ind under gulvtæppet, eller?

Kommentar

Jeg må indrømme din betragtning er helt korrekt! Jeg sidder blot tilbage med endnu en følelse af afmagt - for jeg vil så gerne være med til at gøre noget, så vi alle sammen kan blive gladere for det sted vi nu engang har valgt at bo.

Så hvad gør vi? Jeg ser heller ingen politikere, som er reelle overfor demokratiet og for samfundet. En vi kan stole på og én der ønsker at gøre en forandring, som rent faktisk falder det rigtige sted og til fordel for "de rigtige" mennesker.

Hvem stemmer du på til kommunalvalget? Jeg kunne håbe på, at alle borgere (totalt utopi, men en tillokkende tanke) blev enige om at stemme blank - kan man det? - så vi ikke havde nogle politikere, udbudet har jo aldrig været ringere!

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Musikskolens...
  • FOTOS: Latin og...
  • FOTOS: Årets åbning...
  • FOTOS: Gåsetårns...
Annoncer

Klik på annoncen for at se den i fuld størrelse

Kommende arrangementer
28.
Apr
HP Lange Duo Kulturhuset Multicum
28.
Apr
2 års fødselsdag Røde Kors Caféen
29.
Apr
Tennissportens dag - standerhejsning Møn Tennisklub
29.
Apr
Dansens Dag og 2 års fødselsdag DGI Huset Panteren
29.
Apr
Jubilæums Åbent Hus og reception Bil Center Syd
29.
Apr
Fodboldkamp - Serie 1 herre- VIF mod B73 Slagelse VIF
29.
Apr
Danmark spiser sammen i uge 17 Hjerteforeningen og Ældre Sagen
29.
Apr
Dansk romantik møde spansk dramatik Præstø-koret
30.
Apr
Strygetrioen ZPR Musikforeningen Cæcilia
30.
Apr
Jubilæums Åbent Hus og reception Bil Center Syd