Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Center er nedsmeltning af butiksliv

John Kreiner

Rådhusstræde 3A

4720 Præstø

 

Så blev første skridt mod et 40.000 kvadratmeter stort shopping center i Vordingborg taget. Vordingborg kommune har inviteret til prækvalifikation, der omfatter projektudvikling og projektering samt forkøbsret til selve opførelsen af centeret på rådhusgrunden midt i Vordingborg. Ved prækvalifikationen vil kommunen udvælge maksimalt fem deltagere, som må give konkrete bud. Det er samtidig første skridt til ”nedsmeltning” af det i øvrigt sunde butiksliv i Præstø og Stege. Kunderne skal flyttes til Vordingborg. Og til ødelæggelse af dele af det butiksliv, der allerede er i Vordingborg – som lider. Borgmester Henrik Holmer er åbenbart opmærksom på, at planen kan blive ødelæggende for andre dele af kommunen. I en pressemeddelelse hedder det blandt andet: ”Borgmesteren understreger samtidig, at man sideløbende med planerne om bycenteret i Vordingborg vil arbejde med projekter, der kan være med til at udvikle kommunens to andre købstæder Præstø og Stege”.

Ikke så meget som en antydning af, hvordan. Sædvanen tro skal Vordingborg by styrkes, og så må vi ”samle op på resten bagefter” Problemet med det skrantende butiksliv i Vordingborg by er ikke kun Næstved Storcenter, men i lige så høj – måske højere – grad det ”langstrakte” bycentrum i Vordingborg gennem Algade.

Ryst posen, borgmester. Prøv at tænke nyt.

I stedet for at bygge et helt nyt center, så prøv at finde løsninger, der kan fortætte – og dermed styrke – Algades eksisterende butiksliv. Det bliver sikkert svært, men gør det. Så vil kommunens tre centre Vordingborg, Stege og Præstø kunne udvikle sig parallelt – og sammen. Der er ikke megen nytænkning i bare at trække kunderne fra Stege og Præstø til ét centralt shopping center. Tværtimod. Medmindre der slet ikke er tale om et butiksprojekt, men et projekt, der skal få gang i byggeriet i Vordingborg.  For så er Stege og Præstø jo endnu en gang totalt uinteressante i kommunens planlægning.

Seneste gallerier
  • FOTOS: Gøngemarked -...
  • FOTOS: Musikfestival...
  • FOTOS: Kulsbjergløbet
  • FOTOS: Vikingedage på...
Kommende arrangementer
22.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
22.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
22.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
23.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
23.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
23.
Aug
Guidet rundvisning på Skovhuse Radaren, Stensved Museumsforening Sydsjælland og Møn
23.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
24.
Aug
Udgravning og rundvisning Banedanmark og Museum Sydøstdanmark
24.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
24.
Aug
Waves Festival Cantabile 2