Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Dårlig trivsel i skoler...

Peter Brinch (K)

Skovhusegade 28

4772 Langebæk

 

National trivselsmåling dumper skoler i Vordingborg Kommune

Der skal gøres noget nu. 7 ud af 10 skoler/afdelinger ligger i den absolutte bund i den nationale trivselsmåling som Ugebrevet A4 har foretaget.

Det er intet mindre end en katastrofe, at det er kommet frem at vi som kommune ligger i den absolutte bund i forhold til trivsel på skolerne. Det er vores fremtid vi taler om og nu har vi sort på hvidt at børnene ikke trives. Det er frygteligt at læse at vi har så stor mistrivsel på skolerne, da vi i forvejen er en kommune der har behov for at forbedre vores image. 

Man har længe haft fornemmelse af at noget var galt med folkeskolen, men jeg må ærligt sige at jeg faktisk troede det hovedsageligt handlede om folkeskolereformen. Eksempelvis nogen at de problemer den har medført, så som dårligere vilkår for lærerne og tvungen lektiecafe. Men at 7 ud af 10 skoler/afdelinger faktisk er blandt de dårligste trivselsmæssigt synes jeg er alt for voldsomt. Og nu vil det jo være nemt at begynde og pege fingre, men det synes jeg vi er helt udover her.

Jeg har derfor kontaktet Kirsten Overgaard, formand for børn-, unge- og familieudvalget og bedt hende fremlægge en plan, for her er ikke tid til fnidder, uenighed og samtale. Der skal handles. Jeg afventer dog stadig handlingen. Jeg vil opfordre alle forældre til at tage kontakt til deres skoler og bede dem at agere på trivselsmålingen, for dette problem ligger ikke kun hos kommunen. Det er ikke acceptabelt at være ”okay” eller ”godt nok”. Vi skal have de suverænt bedste skoler, så de kan være med til at løfte vores område. Det er vores fremtid vi taler om.

 

Kommentar

Hej Peter.
Først og fremmest vil jeg sige tak for et godt og yderst relevant indlæg. Du beder os forældre om, at kontakte vores børns skoler. Jeg tror ikke, at jeg er den eneste forældre i Vordingborg kommune der har kæmpet som en gal i flere år for, at råbe skolelederne op. Jeg har prøvet, at fortælle dem, at mange af vores børn mistrives i store klasser med for få voksne og for mange børn som kræver pædagogisk støtte men ikke får det pga. dårlig økonomi. Det eneste jeg har fået ud af mine utallige opråb er, at min datters veninder flyttede på privatskole sidste år og min datter nu har fået konstateret stress. Jeg har altid haft den holdning, at normale børn godt kan klare en folkeskole og det var noget pjat med "de der privat skoler" jeg må erkende, at jeg har ændret holdning. Nogen gange har forældre ikke et valg, hvis de vil deres børn det bedste eller ihvertfald bare ønsker, at deres børn trives. Du har min fulde opbakning.

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Gøngemarked -...
  • FOTOS: Musikfestival...
  • FOTOS: Kulsbjergløbet
  • FOTOS: Vikingedage på...
Kommende arrangementer
22.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
22.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
22.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
23.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
23.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
23.
Aug
Guidet rundvisning på Skovhuse Radaren, Stensved Museumsforening Sydsjælland og Møn
23.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
24.
Aug
Udgravning og rundvisning Banedanmark og Museum Sydøstdanmark
24.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
24.
Aug
Waves Festival Cantabile 2