Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Ventilationsanlægget i den fire år gamle ATP-bygning (tv.) bag seminariet fungerer ikke ordentligt og bliver nu skiftet. Imens rykker en del af medarbejderne over i de nye pavillonbygningen, der er lavet her til højre. Således skal medarbejderne ikke så langt væk, mens arbejdet pågår. Fotos: Brian Romberg

Dårligt indeklima i ATPs nybyggede hus

ATPs nybyggede og præmierede byggeri i Vordingborg har dårligt indeklima,så nu udskiftes hele klimaanlægget, som tilsyneladende har været underdimensioneret. En gruppe på cirka 60 medarbejdere flytter til oktober i pavilloner, der er ved at blive sat op på grunden på Kuskevej.

 

 

Bare fordi et byggeri er splinternyt, og bliver præmieret som en ”fantastisk arbejdsplads for alle, med gode arbejdsforhold”, så betyder det ikke nødvendigvis at det fungerer optimalt, når det tages i brug som arbejdsplads.

Det har man måtte sande i forbindelse med det kun fire år gamle ATP-byggeri på Kuskevej Vordingborg. Her er man i øjeblikket ved at bygge pavilloner, hvor 60 medarbejdere skal rykke ud i mindst et år, mens man skifter hele klimaanlæggget i etaper.

- Ejendommen er bygget for fire år siden og den er nu ved at været fyldt op med medarbejdere. Det er ventilationsanlægget ikke dimensioneret til, så det skal bringes i orden, siger direktør i ATP-ejendomme Michael Nielsen, der har stået for byggeriet.

 

Underdimensioneret

Ejendommen er ellers bygget til at rumme 300 medarbejdere og er i dag arbejdplads for lidt færre - nemlig 276 mennesker - mod de cirka 200 der var, da man åbnede i november 2012. Alligevel har klimaanlægget ifølge ejendomsdirektøren ikke kunnet følge med.

- Det må konstateres at anlægget med den belastning det nu er udsat for, har været underdimensioneret fra starten. Det er noget vi stille og roligt har fundet ud af, fortæller Michael Nielsen.

- Problemerne har været afhængige af årstiden og indeklima er generelt en stor udfordring. Nogen gange skal man igennem en sommer og en vinter, så det kan tage et år eller to, før man kan se hvordan det fungerer, siger han.

 

Mindst et år

Selve bygningen har også haft den brugsmæssige udfordring, at indeklimaet er fuldkommen styret via ventilationsanlægget i de åbne kontorlandskaber med store åbne glaspartier med vinduer der ikke kan åbnes. Meget afhænger derfor at anlægget, der stort set er det eneste, der skiftes.

- Der bliver lavet lidt småting på bygningen ved samme lejlighed, men ellers er det kun ventilationsanlægget vi skifter. Vi forventer det tager mindst et års tid at gennemføre ombygningen, som jo kompliceres af at arbejdet skal gennemføres samtidig med at bygningen skal være i fuld drift, lyder det fra Michael Nielsen.

Selve processen bliver at 60 medarbejdere flytter ud i pavillonerne - der ligger lige ved siden af den oprindelige bygning - og er der i hele byggeperioden. De andre medarbejdere rokerer så internt i bygningen, mens arbejdet pågar i i alt syv etaper.

Arbejdet på første afsnit er planlagt til at vare tre måneder og herefter vurderes tidsplanen, der ifølge ATP kommer til at være mere langstrakt end sædvanligt, fordi arbejdet så vidt muligt skal udføres uden for den normale arbejdstid.

- Det er afgørende, at bygningen skal være i fuld drift under hele ombygningen, påpeger de fra ATP.

 

Pris og arbejdsskade

ATP-bygningen - og koncernen - rummer både medarbejdere fra ATP og Udbetaling Danmark - og ikke mindst Arbejdsskadestyrelsen - der løbende er flyttet dertil. 

Byggeriet blev tegnet af Mikkelsen Arkitekter og opført af ATP Ejendomme i 2012 og fik samme år en pris for nybyggeri af Kommunens bevaringsforeninger, der netop fremhævede de fantastiske arbejdsforhold.

 


ATP-bygningen blev i 2013 fremhævet som ”en fantastisk arbejdsplads for alle med gode arbejdsforhold trods store fælles kontormiljøer” af en arkitekt-jury. Bygningen, der er tegnet af Mikkelsen Arkitekter, blev dengang præmieret i kategorien ”Nybyggeri”.

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Gøngemarked -...
  • FOTOS: Musikfestival...
  • FOTOS: Kulsbjergløbet
  • FOTOS: Vikingedage på...
Kommende arrangementer
20.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
20.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
20.
Aug
Musikfestival 2017 Udby/Ørslev Kirker
20.
Aug
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
20.
Aug
Gøngemarked 0 års jubilæum Gøngemarked
20.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
21.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
21.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
21.
Aug
Borgermøde med kulturminister Mette Bock Ældre Sagen
21.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm