Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Dagplejerne er bekymrede

Simone Hebo, fællestillidsrepræsentant, Dagplejen

Peter Lindsvej 12

4760 Vordingborg

 

Som Fællestillidsrepræsentant for Dagplejen, har jeg med bekymring fulgt med i den politiske dagsorden, vedrørende reduktionsforslag i Dagplejen.

Det er blandt andet partiet Venstre og de øvrige partier, som tilhører ”Flertals-gruppen”, som har hovedansvaret for de politiske beslutninger, som bliver truffet i Vordingborg Kommune. Derfor håber jeg meget på, at I vil give Jer tid til at tænke over, hvad alle de reduktionsforslag kan komme til at have af betydning for vores små børn, og ikke mindst for de medarbejdere, som kan blive berørt af samme.

I Dagplejen er vi bevidste om at skabe udvikling og pædagogik, og er et højt kvalitetstilbud til små børn. Vi sørger for at børnene har en afvekslende hverdag på en meget struktureret facon. Vi arbejder med aktiviteter i børnehøjde, som giver gode muligheder for udfoldelse, oplevelser, og læring, tilpasset deres alder.

Vi har netop gennemført Kompetenceudviklingskurser, i tråd med institutionerne, i Det Fælles Pædagogiske Grundlag. Et kursus som har fokus på anerkendelse, tilknytning, læring, inklusion og udvikling i små miljøer, og løbende blevet godt uddannet.

I 2012 fik Dagtilbudsområdet foretaget en Kvalitetsrapport, hvor Dagplejen scorede højeste point på stort set alle områder. Forældrene var MEGET tilfredse med Dagplejen. På baggrund af denne undersøgelse, var der en lille procentdel, som gav udtryk for at Gæsteplejen indimellem kunne være en udfordring, men ikke noget stort problem, hvilket også fremgår af rapporten. Derfor blev det politisk besluttet, at vi ville prøve at etablere Gæsteordninger i kommunens eksisterende institutioner

Disse Gæsteordninger er end ikke startet op, før der ligger forslag om at nedlægge Dagplejen i stort set alle områder. Kan det virkelig passe? - og vil I virkelig være med til, at vi ikke længere kan tilbyde børn i Vordingborg Kommune en kvalificeret Dagpleje, som pasningstilbud? Bliver det mon attraktivt at være småbørnsfamilie i Vordingborg kommune? – Jeg tvivler.

 

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Kurdisk fest i...
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Lopperier i...
  • FOTOS: DGI...
Annoncer

Klik på annoncen for at se den i fuld størrelse

Kommende arrangementer
25.
Mar
Arrangementer i marts KulturArkaden
25.
Mar
Forårsopvisning Vordingborg Gymnastikforening
25.
Mar
Gospelworkshop Gospel Gruppen Soul Invitation
25.
Mar
60'er musik med The New Cadillacs Cafe Den Gule Stald
25.
Mar
Børneværksted i Mern Kirke Mern Kirke
25.
Mar
Weekend i sjælens og universets tegn Møns spirituelle messe
26.
Mar
Arrangementer i marts KulturArkaden
26.
Mar
Weekend i sjælens og universets tegn Møns spirituelle messe
26.
Mar
Stort Loppe- og Kræmmermarked Lopperiet
27.
Mar
Generalforsamling LAG Sydsjælland