Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

De grimme sager

Tage Vestergaard, KB-kandidat (Ø)

Irisvej 18 

4773 Stensved

Der skrives og tales ofte om grimme sager, hvor det enkelte menneske er kommet til kort over for træge myndigheder, hvor bureaukrati tilsyneladende spiller en større rolle end at yde kompetent og konduitepræget hjælp. Det er oftest regionerne og kommunerne, der står for skud, fordi  de er i den sociale og økonomiske frontlinje.

Også Vordingborg kommune har sine dårlige eksempler. En ældre kvinde snubler over skæve fliser på fortovet, men har svært ved at få erstatning. Der var en meget omtalt sag om en kvinde, der ikke kunne få tilkendt førtidspension. En anden kunne ikke få sygedagpenge, og kommunens forsøg på at tvinge hende til farlig operation viste sig ulovlig. En handicappet flyttede fra kommunen, fordi kampen for at overvinde bureaukratiet blev for meget.

Embedsstanden udøver måske for stor nidkærhed i.f.t. lovenes bestemmelser, men de er også ofte udsat for politikeres krav om besparelser.

De valgte politikere har ansvaret, men må selvfølgelig være vidende for at kunne reagere.  Der er brug for en større grad af formalitet omkring politikernes inddragen i de sager, hvor borgeres behandling ser grimt ud. Derfor: Det må foreskrives embedsfolkene fast - og i tide -  at orientere borgmester og udvalgsformænd, der så mødes for at tage stilling til de penible sager. Når det skal begrænses til disse, er det fordi sagerne kan kræve fortrolighed. På den anden side er det altså også meningen, at de skal kunne reagere, fordi de har et ansvar for, at den velfærd, der er tilsigtet med de store skatteydelser, også kommer til udtryk for den enkelte borger.

Helt afgørende er det, at hver kommune ansætter en kommunal ombudsmand, som borgerne kan henvende sig til på samme måde som til folketingets ombudsmand, og som kan tage eget initiativ til at få løst de grimme sager, hvor borgere kommer i klemme.

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Kurdisk fest i...
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Lopperier i...
  • FOTOS: DGI...
Annoncer

Klik på annoncen for at se den i fuld størrelse

Kommende arrangementer
26.
Mar
Arrangementer i marts KulturArkaden
26.
Mar
Weekend i sjælens og universets tegn Møns spirituelle messe
26.
Mar
Stort Loppe- og Kræmmermarked Lopperiet
27.
Mar
Generalforsamling LAG Sydsjælland
27.
Mar
Generalforsamling Kastrup-Ndr. Vindinge Vandværk
27.
Mar
Generalforsamling Vandløbslav for Mern Å
27.
Mar
Generalforsamling Kalvehave Vandværk
27.
Mar
Sæsonstart Nyråd Løbeklub
27.
Mar
Sæsonstart Nyråd Løbeklub
28.
Mar
Workshop Vordingborg Kommune