Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Det hænger ikke sammen

Jan Hansen                                                                                                                         Akacievænget 11

4780 Stege

 

Mens landets skolebørn har taget hul på sommerferien, må lærerne blive en uge mere på skolen for at forberede det kommende skoleår nærmest ”på kommando”. Nu er der ikke noget galt i at forberede sig, men det har tidligere været således, at lærerne har forberedt sig over en længere periode inden et nyt skoleår.

Skolereform og arbejdstidsaftale har ændret på mange ting – sikkert noget til det bedre, men desværre også noget til det værre og ser man på Vordingborg Kommune, er der noget der halter omkring de arbejdsvilkår man byder lærerne.

Hvis man læser aktuelle stillingsopslag i lærernes fagblad ”Folkeskolen”, går ord som ”ambitiøs” og ”professionel” igen og igen, men er det også ord man uden at rødme kan overføre til det lokale kommunale skolevæsen? Ikke efter min opfattelse! Ganske vist forsøger man at ”tale Folkeskolen op”, men på bundlinjen står skiftende problematikker på skolelederfronten, øget tilgang til privatskoler samt en uløst og særdeles nødvendig debat om fremtidig struktur.

Vordingborg Kommune er ikke nogen rig kommune og jeg anerkender de komplicerede udfordringer man som lokalpolitiker står overfor, men det ville nu klæde de ansvarlige at melde ærligt ud i skolepolitikken og lade være med at bruge ord som ”kvalitetsforbedring”, når der i virkeligheden er tale om besparelser.

Udsigten for det kommende skoleår er blot yderligere forringelser – lærerne skal på nogle skoler til at dække vikartimer inden for deres årsnorm, hvilket alt andet lige må betyde færre timer til forberedelse, der afsættes færre penge til undervisningsmidler, kontoen til lejrskole beskæres – blot for at nævne nogle eksempler.

At privatskolerne har vind i sejlene er der ikke meget at sige til, men mit ønske for fremtiden vil være, at Vordingborg Kommune bliver mere ambitiøs og professionel på skoleområdet – god sommerferie til alle.

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Studenterne...
  • FOTOS: Politikere...
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Fugleskydning...
Kommende arrangementer
24.
Jun
Thorvaldsen & kvinderne Bo Manderup Jensen
24.
Jun
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
24.
Jun
Åbent hus Leif Nielsen Jensen A/S
25.
Jun
Loppemarked Tøvelde Forsamlingshus
25.
Jun
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
25.
Jun
Åbent hus Leif Nielsen Jensen A/S
26.
Jun
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
27.
Jun
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
28.
Jun
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
29.
Jun
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum