Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Dokumentation haves - del 1

Marie Hjort

Miljøplanlægger

Vagtbovej 5

4780 Stege

 

Kære Søren Jensen. Du beder om dokumentation for vindmøllers skadevirkning på naturen. Det er  dokumenteret af forskellige modstandere i diverse indsigelser til kommunen. Var der ikke kommet solid dokumentation for skadevirkningerne havde der ikke været grund til udskydelse fra kommunens side.  Der er kommet klager fra 1200 borgere og dokumentation for ulovligheder fra DN, DOF og Naturstyrelsen. Indsigelserne (dokumentationen) kan du læse på www.stopkostervig.dk. Jeg kan fortælle dig at trillebøre, til de døde, nok ikke kan gøre det. I Tyskland har de afsluttet optællingen af sidste års drab på flagermus: 200.000 individer. USA har gjort op, at der hvert år dræbes 440.000 rovfugle på grund af vindmøller. Stopkostevigsiden  har en film med en ørn som bliver dræbt - den kan du se. Endvidere er der google og youtube, skriv for eksempel  ”windmills versus birds”. Problemet med rovfuglene er, at de ikke er bange for møllevingerne, men tiltrækkes på grund af opvinde og let bytte af andre dræbte fugle. I Norge fik de også placeret en vindmøllepark uheldigt (Smøla) og det resulterede i drab på 9 hun-ørne indenfor de første 8 måneder af vindmøllernes drift.  Placeringen er med andre ord ekstrem vigtig. 

Vandrefalkeparret på Mønsbroen bliver løbende observeret af den lokale DOF – det er her du skal spørge til trusselsniveauet eller du kan læse indsigelsen mod projektet fra DOF.

Med hensyn til fredede dyr er det iøvrigt kommunen som har bevisbyrden for at projektet ikke skader de fredede arter. Imidlertid er  VVM-rapporten lavet af et arkitektfirma i Jylland som har brugt forkerte og uanvendelige kilder som dokumentation. Den danske stat har nu forlangt ordentlig dokumentation og derfor er projektet strandet. Så alt i alt ligger den stærke dokumentation hos ”modstanderne” og du er velkommen til at tage kontakt for yderligere viden.

Jeg laver et nyt indlæg til dig om flagermusene.

Seneste gallerier
  • FOTOS: Kulsbjergløbet
  • FOTOS: Vikingedage på...
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS:...
Kommende arrangementer
17.
Aug
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
17.
Aug
Guidet rundvisning på Borgring, Køge Museumsforening Sydsjælland og Møn
17.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
17.
Aug
Musikfestival 2017 Udby/Ørslev Kirker
18.
Aug
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
18.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
18.
Aug
Musikfestival 2017 Udby/Ørslev Kirker
18.
Aug
Gang i Danmark - Lærke Vordingborg Handelforening
18.
Aug
"Copy with a twist" Privat
19.
Aug
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum