Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Boliger

Happydays bannerannonce

Dokumentation haves - del 2

Marie Hjort

Miljøplanlægger

Vagtbovej 5

4780 Stege

 

At flagermus får så stor opmærksomhed skyldes flere ting. Det er meget veldokumenteret at flagermus og ”kæmpe”vindmøller er en dødelig cocktail. Og de har, som totalfredede dyr, god juridisk beskyttelse. FN har lavet et organ: EUROBAT, udelukkende for at beskytte dem og EU har præcise regler. Danmark har yderligere indgået diverse traktater og konventioner om flagermusbeskyttelse. 

Alt dette sker ikke med mindre kræene er penge værd. De er vigtige for sygdomsbekæmpelse i blandt andet landbruget. De sparer for eksempel USA for 3 billioner dollar årligt (skriv til mig og jeg sender dig gerne links med mere). Alternativet til flagermus er enorme mængder giftstoffer ud i vores miljø til sygdomsbekæmpelse. Men de er især vigtige som genpulje. For eksempel har de verdens hurtigste muskel, kan konvertere luftens fugtighed  til væskeindtag, kan tåle at blive nedfrosset og så leve videre og en del andre interessante ting som kan blive vigtige at bevare til fremtidig udnyttelse. Brundtlands bæredygtighedskoncept handler jo om ikke at ødelægge mulighederne for fremtidige generationer.

Med hensyn til Kostervig så er en bestemt flagermus udpegningsgrundlag for områdets Natura2000 beskyttelse. Det vil sige at Danmark årligt modtager 1,8 milliard fra EU for at forbedre tilstanden i blandt andet dette område og sikre at denne bestemte flagermus bevares. Det siger sig selv, at EU vil sikre at de penge de giver og de forbud de har vedtaget bliver overholdt – også i Vordingborg Kommune.  Og her har man altså dokumenteret et sted hvor denne flagermus gerne vil bo (flagermusoptælling som du kan få hos kommunen).  Diverse domme har vist, at EU ikke giver sig med hensyn til artsbeskyttelsen af fredede arter. 

En sidste grund er, at flagermusdelen er det nemmeste sted (men slet ikke det eneste) at vise politikerne, at deres administration ikke har belyst byggesagen efter EU reglerne (og danske regler). Dette er et demokratisk problem – både for modstandere og tilhængere.

Seneste gallerier
  • FOTOS: Latin og...
  • FOTOS: Årets åbning...
  • FOTOS: Gåsetårns...
  • FOTOS: Late Night i...
Kommende arrangementer
24.
Apr
Kom i form til sommeren - Pilates, Stege LOF Vordingborg
24.
Apr
Generalforsamling Kastrup Fodbold gi aka Kastrup Fodbold
25.
Apr
Pige-aften med besøg af Kirsten Steno Garant Vordingborg
25.
Apr
Danmark Spiser Sammen ÆldreSagen og Røde Kors
25.
Apr
Generalforsamling Viemose Møllelaug
25.
Apr
Ordinær generalforsamling Vordingborg Gymnastikforening
25.
Apr
Foredrag "Brev til Mor" v/Malene Lauritsen Viemose Forsamlingshus
26.
Apr
Ordinær generalforsamling Lokalrådet for Kalvehave og Omegn
26.
Apr
Generalforsamling Digelaget Masnedø Sydøst
26.
Apr
Højskoleaften - Addi Vaupel Vordingborgskolen