Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Fokus på vaccine mod kræft

Birgitte Steen Jørgensen (B), Formand for sundhedsudvalget

Busenevej 1

4791 Borre

 

Svar til Inge Suensen, Kræftens Bekæmpelse i Vordingborg

Kære Inge Suensen,

Tak for dit indlæg i medierne, hvor du opfordrer til, at endnu flere unge kvinder bliver HPV-vaccineret med henblik på at mindske risikoen for livmoderhalskræft senere i livet. 

Jeg kan fortælle, at vi i Vordingborg Kommune har fokus på HPV-vaccinering af vores unge piger og kvinder. I dag udsender Region Sjælland breve direkte til alle piger i det år, de fylder 12 år. Her får de information om muligheden for at blive HPV-vaccineret. Og i kommunen følger sundhedsplejerskerne op med yderligere information om HPV-vaccinen. Netop sundhedsplejen er en rigtig god indgangsvinkel til unge piger og kvinder, og derfor er informationsarbejde om HPV-vaccinen indlagt som en del af sundhedsplejens mange kerneopgaver.

I dag bliver både forældre og unge løbende informeret om muligheden for at blive vaccineret. Dels via de almindelige hjemmebesøg, og dels gennem sundhedssamtaler og undersøgelser på skolerne. Alle får tilbudt sundhedssamtaler i både 5. og 7. klasse, og i 7. klasse spørges pigerne konkret, om de er blevet HPV-vaccineret. Er de ikke det, informeres de om tilbuddet og hvordan de kan blive vaccineret hos egen læge. 

Sundhedsplejen har også HPV-vaccinen på programmet hos de lidt ældre kvinder. Det har de blandt andet, når de besøger unge mødre og deltager i forskellige gruppetilbud for mødre og deres familier. Her er der naturligvis fokus på 1985-1992 årgangene, der lige nu kan få en gratis vaccine i resten af 2013.

Tilbuddet om den gratis vaccine, der forebygger livstruende sygdom hos yngre kvinder er absolut noget, vi som kommune kun kan støtte op om. Og heldigvis giver sundhedsplejens systematiske forebyggelsesarbejde blandt hele årgange af unge gode muligheder for dette.

Seneste gallerier
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Tørvejr til...
  • FOTOS: Vordingborg...
Kommende arrangementer
26.
Jul
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
26.
Jul
Sommerjazz i teltet Thorsvang Samler Museum
26.
Jul
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
26.
Jul
Sommerudstilling Den Gule Stald
27.
Jul
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
27.
Jul
Sommerjazz i teltet Thorsvang Samler Museum
27.
Jul
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
27.
Jul
Sommerudstilling Den Gule Stald
28.
Jul
Sommerjam 2017, Peter Viskinde Residens Møen
28.
Jul
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum