Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Frivillig Center Vordingborg in spe

Hanne Rossé Jensen

Heibergsvej 45,1.

4760 Vordingborg

 

Det må konstateres, at Kommunens embedsmænd og kommunalbestyrelsen ønsker at styre de frivilliges arbejde og registrere dette centralt med en projektleder.

Som det ser ud netop nu, skal der ske en samlet ledelse af de frivilliges arbejde, idet der disponeres en del af kommunens bloktilskud pt. cirka 1,5 millioner kroner under dække af, at det (in)direkte går til frivilligt foreningsarbejde.

Det er jo udelukkende en konteringsopgave, der nemt kan løses.

Som et eksempel kan nævnes, at de tre  workshops, der set udefra, økonomisk må være afholdt af midler fra bloktilskuddet i 2012, idet de udbetalte midler i §.18 og §.79, har været stærkt begrænsede for de socialhumanitære foreningers vedkommende.

Min påstand er, at det initiativ, der vises fra kommunalt hold, blive en dyr affære for de socialhumanitære foreninger, der blandt andet omfatter Dansk Røde Kors, Hjerteforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Høreforeningen, Danske Handicaporganisationer-Vordingborg, der er en paraplyorganisation med underlæggende 22 patientforeninger og Ældre Sagen med tre afdelinger. 

Det kommunen vil tilbyde, som noget nyt, har disse lokalafdelinger allerede kunnet benytte fra deres respektive hovedorganisationer, som gennem årene har oparbejdet en stor ekspertise. 

De her nævnte organisationer dannede for halvandet år siden en initiativgruppe til løsning af opgaven for det socialhumanitære område. Gennemførelsen heraf krævede dog samarbejde med opbakning fra kommunalt hold.

Et færdigt oplæg blev forelagt kommunen i august 2012, med et dokumenteret oplæg, der viste dokumenterede kommunale besparelser i området af en million kroner 

Oplægget blev pure afvist fra embedsmandshold og kommunalbestyrelse, på trods af, at tilsvarende systemer har fungeret eksemplarisk syd for Storstrømmen igennem flere år, foruden i mange andre kommuner i Danmark.

Det er mit håb, at der næste gang der åbnes mulighed for etableringstilskud i 2014, vil være en mere samarbejdsvenlig kommunalbestyrelse, der skal behandle forholdet.

Seneste gallerier
  • FOTOS: Kurdisk fest i...
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Lopperier i...
  • FOTOS: DGI...
Annoncer

Klik på annoncen for at se den i fuld størrelse

Kommende arrangementer
26.
Mar
Arrangementer i marts KulturArkaden
26.
Mar
Weekend i sjælens og universets tegn Møns spirituelle messe
26.
Mar
Stort Loppe- og Kræmmermarked Lopperiet
27.
Mar
Generalforsamling LAG Sydsjælland
27.
Mar
Generalforsamling Kastrup-Ndr. Vindinge Vandværk
27.
Mar
Generalforsamling Vandløbslav for Mern Å
27.
Mar
Generalforsamling Kalvehave Vandværk
27.
Mar
Sæsonstart Nyråd Løbeklub
27.
Mar
Sæsonstart Nyråd Løbeklub
28.
Mar
Workshop Vordingborg Kommune