Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Fusion uden demokrati

Peter Olsen

Åløkkevej 16

4773 Stensved

 

Eksempel på en uholdbar proces

 

I fortsættelse af indlægget i Sydsjællands Tidende (ST) nummer 31 og senest nummer 41 vedrørende fusion af to børnehaver i Stensved er det nødvendigt at påpege følgende misforhold i forbindelse med processen omkring fusionen.

Informationsniveauet vedrørende fusionen og dets afledte konsekvenser er enten ikke blevet videreformidlet, blevet fejlciteret eller kun delvis blevet overleveret. I konsekvens heraf har det været praktisk taget umuligt som forældre, endsige medlem af forældrebestyrelsen, at bidrage konstruktivt til processen - men det har måske også været meningen?

Dagtilbudschef Annie Røn har stået i spidsen for denne fusion og har mildest talt efterladt meget at ønske. Forældrebestyrelser og personaler er påduttet positiv tilgang desuagtet processen mildest talt har været en skændsel. Sådan kan man ikke opføre sig i et demokrati - og da slet ikke når forudsætningerne for en fusion ikke er tilvejebragt som nævnt i ST nummer 41.

Tilbage står en række forældre og andre og kigger måbende på den netop gennemførte proces, for ønsket om nærdemokrati er i den grad ikke blevet indfriet. Tværtimod har der været tale om enegang fra dagtilbudschefens side i en proces, man ikke bør (skal) efterligne - det er fuldstændig utilstedeligt.

Generelt er der nu en forhåbning om, at de kommende faste rammer for den fusionerede børnehave er på plads senest medio december. Hvis ikke - så er jeg tilbage igen.

Afslutningsvis skal der lyde en stor ros til pladsanvisningen i Vordingborg kommune, som har valgt at dispensere for regler om flytning af børn med blik for blandt andet mit barns tarv. Dette positive ”indslag” har dog svært ved ikke at drukne i de mange frustrationer skabt af dårlig ledelse og proceshåndtering omkring den omtalte fusion. Øv.

Seneste gallerier
  • FOTOS: Gøngemarked -...
  • FOTOS: Musikfestival...
  • FOTOS: Kulsbjergløbet
  • FOTOS: Vikingedage på...
Kommende arrangementer
21.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
21.
Aug
Borgermøde med kulturminister Mette Bock Ældre Sagen
21.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
21.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
22.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
22.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
22.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
23.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
23.
Aug
Guidet rundvisning på Skovhuse Radaren, Stensved Museumsforening Sydsjælland og Møn
23.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune