Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Godt nyt for Algade

Michael Seiding Larsen (V)

Algade 89

4760 Vordingborg

 

Flertallet i Teknik og Miljø udvalget har lyttet til de erhvervsdrivende i Algade. Udvalget har besluttet at åbne for trafikken i Algade. Formålet er at skabe mere liv i gaden og forbedre rammerne for handelslivet i Vordingborg by. Forud for beslutningen havde bestyrelsen i Handelsstandsforeningen under et dialogmøde med kommunen givet udtryk for, at forbuddet mod trafik i Algade i sommerperioden påvirkede handelslivet negativt og at det var nødvendigt at åbne op for trafikken på strækningen fra Stentorvet til Slotstorvet, hvis man ønskede et mere levende handelsliv.

Handelsstandsforeningen har været igennem nogle turbulente år, men har i dag en meget kompetent bestyrelse, der gør alt hvad de kan for at Algade får et mere blomstrende handelsliv med flere handlende og færre tomme butikker. Sigtet med at gå i dialog med Handelsstandsforeningen var dermed at skabe bedre rammer, og ikke at vanskeliggøre forholdene. Man konkluderede, at den tidligere valgte løsning, hvor man lukker for trafikken mellem Slotstorvet og Stentorvet, ikke kunne bruges. Det er naturligt, at kommunen lytter til de erhvervsdrivende i Algade. Det er de erhvervsdrivende med dagligt virke i Algade, der bedst kan sige, hvad der skal til for at gøre handelslivet i gaden bedre. Hvis man allerede nu ved, at forbuddet mod biltrafik påvirker handelslivet i den forkerte retning, er det vel underordnet, om forsøget har kørt perioden ud. Det er en selvfølgelighed, at man ved årlige arrangementer som Festugen og Late Night fortsat lukker hele Algade for trafik.

Mindretallet i Teknik og Miljø udvalget har offentligt udtrykt bekymring for, om biltrafikken i Algade overholder de tilladte 15 km/t. Dertil er der kun at sige, at dette er en opgave for Politiet. Som jo tilsvarende skal håndhæve forbuddet mod at cykle i gågaden på strækninger, hvor der er forbud mod trafik.

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Kurdisk fest i...
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Lopperier i...
Annoncer

Klik på annoncen for at se den i fuld størrelse

Kommende arrangementer
27.
Mar
Generalforsamling LAG Sydsjælland
27.
Mar
Generalforsamling Kastrup-Ndr. Vindinge Vandværk
27.
Mar
Generalforsamling Vandløbslav for Mern Å
27.
Mar
Generalforsamling Kalvehave Vandværk
27.
Mar
Sæsonstart Nyråd Løbeklub
27.
Mar
Sæsonstart Nyråd Løbeklub
28.
Mar
Workshop Vordingborg Kommune
28.
Mar
Foredrag: "Kom helskindet igennem som pårørende" LØVFALD - Foreningen for demente og pårørende
28.
Mar
Generalforsamling Svinø Borgerforening
28.
Mar
Generalforsamling Mern Antenneforening