Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Lukker Hotel Kong Valdemar inden udgangen af august i år kan der ikke afholdes Wavesfestival i Vordingborg. Arkivfoto: Klaus Lohmann

Hotellukning truer Wavesfestivalen

Nyheden om at Hotel Kong Valdemar i Vordingborg skal lukke vækker bekymring hos Cantabile 2, der til august afholder Wavesfestival. Uden et hotel kan festivalen nemlig slet ikke afholdes i byen.

 

Uden et hotel i Vordingborg bliver der ingen Wavesfestival. Det slår Nullo Facchini fra Cantabile 2 fast.

Arrangørerne har nemlig booket hele hotellet til de optrædende kunstnere på festivalen samt de prominente internationale festivalarrangører, som plejer at gæste Waves.

 

Er der hotel eller ej

Det er meget uklart hvorvidt der vil være et hotel i drift til august. Ifølge advokat Kenneth Berg fra Bang, Brorsen og Fogtdal, som er den nye ejers (Ikaros Invest ved Jan Ibsen) advokat,  verserer sagen pt ved domstolene, og hvor lang tid denne boligretssag vil tage, tør han ikke spå noget om. Vinder ejeren sagen i byretten får hoteldirektør Hilmer Petersen nemlig mulighed for at anke til landsretten, og så kan sagen trække i langdrag.

- Mit opdrag er at der ikke skal være et hotel til sommer, men modpartens advokat har et opdrag om, at der skal være et hotel, siger Kenneth Berg.

- Holdningen fra ejers side er, at der skal køres igennem så hurtigt som muligt, siger Michael Eskildsen, der er rådgiver for den nye ejer af bygningerne, som vil etablere lejligheder i den nuværende hotelbygning.

Michael Eskildsen giver dog overfor avisen udtryk for, at han gerne vil være med til at finde en løsning for Wavesfestivalen, såfremt hotellet lukker inden udgangen af august. Han håber også, at eksempelvis Vordingborg Erhverv kan være behjælpelig med at finde alternative overnattelsesmuligheder til festivaldeltagerne.

 

Flytter Waves

Dén løsning er muligvis bare ikke god nok. Hvis folk skal indlogeres på hoteller og Bed & Breakfasts andre steder i kommunen eller nabokommunerne, kommer det til at koste en formue for festivalen. Penge, der ikke er i budgettet på nuværende tidspunkt, hvor kontrakterne med de optrædende kompagnier allerede for de flestes vedkommende er i hus. - Hvis der ikke er et hotel i Vordingborg, bliver det en katastrofe for festivalen, siger Nullo Facchini, der derfor overvejer, om festivalen skal flyttes til en anden by, hvor hotelkapaciteten er stor nok.

 

Teaterdirektør Nullo Facchini er bekymret for sommerens Wavesfestival på grund af planerne om at lukke Hotel Kong Valdemar. Arkivfoto: Mille Holst

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Gøngemarked -...
  • FOTOS: Musikfestival...
  • FOTOS: Kulsbjergløbet
  • FOTOS: Vikingedage på...
Kommende arrangementer
20.
Aug
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
20.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
20.
Aug
Musikfestival 2017 Udby/Ørslev Kirker
20.
Aug
Gøngemarked 0 års jubilæum Gøngemarked
20.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
20.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
21.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
21.
Aug
Borgermøde med kulturminister Mette Bock Ældre Sagen
21.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
21.
Aug
Waves Festival Cantabile 2