Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

Happydays bannerannonce

Hvorfor skal bymidten lægges øde?

Hans Ove Lange talsmand aktive seniorer og Klaus Engelbredt, Elvar Thomsen, Kjeld Sørensen & Brian Devantier

Valmuevej 4

4760 Vordingborg

 

Debat efterlyses

 

Vi er glade for, at det nu er blevet bekræftet der fortsat vil være trafik over Slotstorvet efter åbningen af Danmarks Borgcenter næste efterår.

Dejligt at nogle medlemmer af flertalsgruppen i kommunalbestyrelsen har lyttet til den folkelige kritik, og derved gjort det muligt, at få denne sag på plads.

Man kunne have håbet - og vel også forventet - at det samme flertal ville have vedtaget, at der også fortsat kunne være sivetrafik i Algade fra Slotstorvet til Stentorvet/Faktapassagen/Kirketorvet, men sådan skulle det desværre ikke være, idet man har vedtaget at gøre området til gågade.

Denne, for rigtig mange, uforståelige beslutning vil betyde store unødige gener for folk med ærinde i den del af byen, herunder apotek, kirke, handelsstrøg osv.

Man sidder tilbage med en følelse af, at det om sig gribende embedsvælde, hvoraf flere tilsyneladende ikke kender meget til byen, er godt i gang med at lægge centrum øde, og vi forstår ikke, at de folkevalgte, hvoraf flere åbenbart heller ikke kender nok til Vordingborg, hopper med på den vogn.

Alle med blot det mindste kendskab til byen, må da være enige i, at adgang til Kirketorvet via Voldgade/Lilletorv/Torvestræde med dobbeltrettet trafik, er en håbløs trafikal løsning, som man ganske enkelt ikke kan være bekendt.

Selv om det allerede nu er offentliggjort, at hverken borgmester eller teknikudvalgsformand genopstiller ved kommende kommunalvalg, sidder de jo stadig for bordenden godt et års tid endnu, og netop derfor ville det være på sin plads, at de her i avisen forklarer den undrende befolkning hvorfor de mener midtbyen absolut skal lægges øde, og hvem man mener får gavn af det?

En orientering herom, kunne ganske sikkert få sat gang i en offentlig debat om dette for byen, borgerne og erhvervslivets så vigtige emne, især i betragtning af, at disse jo i det store og hele er ganske tilfreds med trafikafviklingen i midtbyen, som den afvikles i dag.

Vi afventer med spænding en reaktion fra kommunalt hold.

 
Seneste gallerier
  • FOTOS: Gøngemarked -...
  • FOTOS: Musikfestival...
  • FOTOS: Kulsbjergløbet
  • FOTOS: Vikingedage på...
Kommende arrangementer
24.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
24.
Aug
Grillaften på Museumsgården, Keldbylille, Møn Museumsforening Sydsjælland og Møn
24.
Aug
Sommermusik på Fuglsang Ensemble Storstrøm
24.
Aug
Udgravning og rundvisning Banedanmark og Museum Sydøstdanmark
24.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
24.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
25.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
25.
Aug
Sommermusik på Fuglsang Ensemble Storstrøm
25.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
25.
Aug
Ungefolkemøde Møn Folkemøde Møn