Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Boliger

Happydays bannerannonce

Irettesættelse gav politianmeldelse

Peter Qvistgaard

Lilliendalsvej 35

4735  Mern

 

Min lille datter på ti år kom forleden dag grædende hjem og fortalte, at en dreng i femte klasse gennem flere uger har været efter hende – som regel, når hun skal hjem fra skole. Han giver hende blandt andet lussinger, vælter hende af cyklen og kalder hende diverse øgenavne. 

Næste dag kører jeg op på skolen for at sikre mig, at hun kommer helskindet hjem. Her fortæller min datter mig, at lømlen befinder sig inde i skolegården. Jeg beder min datter om at kalde på ham, hvorefter jeg skælder ham ud, og blandt andet siger, at nu må han stoppe med at chikanere min datter. Jeg slutter med at nævne, at han skal gå hjem til sine forældre og sige, at de skal ringe til mig, så vi kan få løst dette her problem. 

Faderen til lømlen ringer så senere på dagen og fortæller ophidset, at han har meldt mig til politiet for overfald (!) på hans søn. Med andre ord, han sidestiller skæld ud med fysisk vold (?) På mit spørgsmål om, hvorledes han forholder sig til, at hans søn flere gange har udøvet fysisk vold mod min lille datter, er svaret: - Det har han aldrig gjort, og der findes jo ingen beviser. En tankevæk-kende bemærkning.

Faderen overvejer på intet tidspunkt at stille det mest relevante spørgsmål, nemlig, hvorfor en ”fremmed” mand kan finde på at irettesætte han søn. For faderen ønsker åbenbart ikke at høre svaret. For han er ligeglad med en lille forskrækket pige. For nu er hans egen søn bliver forskrækket. Og det er jo noget ganske andet, åbenbart. 

Bortset fra det, er anmeldelsen jo interessant. For hvis jeg skulle blive dømt på den, vil ingen borgere i fremtiden turde gå hen til en lømmel, der er ved at smadre et vindue eller slå på et barn. For bare det, at du tager fat i skulderen på vedkommende og siger, at nu må det være nok - så er du godt på vej til at blive dømt som voldsforbryder. 

Heldigvis har vi her på Sydsjælland et politi, der forstår at sondre. Så denne instans afgjorde lynhurtigt, at der ikke var grundlag for nogen tiltale mod mig. Men til alle andre forældre, der naivt tror, at en lille opsang kan løse en ellers kompliceret sag, vil jeg sige, at de skal tænke sig om. For lømlernes familier vil hellere angribe frem for at udstille deres manglende evner som forældre.

Seneste gallerier
  • FOTOS: Latin og...
  • FOTOS: Årets åbning...
  • FOTOS: Gåsetårns...
  • FOTOS: Late Night i...
Annoncer

Klik på annoncen for at se den i fuld størrelse

Kommende arrangementer
26.
Apr
Ordinær generalforsamling Lokalrådet for Kalvehave og Omegn
26.
Apr
Generalforsamling Digelaget Masnedø Sydøst
26.
Apr
Højskoleaften - Addi Vaupel Vordingborgskolen
26.
Apr
Kom og bliv klogere på grill, juice eller dessert ZBC Gourmetskolen
26.
Apr
Fodboldkamp - Serie 2 - Ørslev GIF mod ISorø Freja ØGIF
26.
Apr
"Viser" af Halfdan Rasmussen Visens Venner Vordingborg
27.
Apr
"Tegnerliv" - illustrator Rasmus Bregnhøj KulturArkaden
27.
Apr
Generalforsamling Møn-Sydsjælland Turistforening
28.
Apr
HP Lange Duo Kulturhuset Multicum
29.
Apr
Tennissportens dag - standerhejsning Møn Tennisklub