Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Brian Brandt var imponeret over Troels Jørgensens (t.v.) og Erik Kunnerups marinade, som de her injicerer i kødet. Foto: Brian Romberg.

Ja tak, chef!

Det allerførste hold prøvekaniner har nu smagt på det nystartede ”ZBC Gourmetskolen”, hvor faglærere på handelsgymnasiets kokkeforløb gav en anderledes slags elever tips og tricks til at forfine de kulinariske kundskaber.

 

 

Direkte, indirekte og cirkulær varme, skæv stegning, vigtigheden af ordentlig kul, grundsmage såsom ’umami’ og injicering af marianaden direkte ind i kødet.
Det var bare nogle af de tips og tricks, som et hold kursister blev præsenteret for torsdag aften på ”ZBC Gourmetskolen”.
Med det nye koncept tilbyder skolen for første gang nogensinde undervisning for alle, der har interesse i madlavning.
Første omgang gourmetskole bød på grillteknik, sund juice og dessert, og grill-underviserne havde forinden selv været på Weber-kursus hos selveste holdkaptajnen på det danske grilllandshold for at være godt forberedt.
- Det her er en super god idé. Klokken 15 er der jo normalt lukket og slukket. Men vi kan da lige så godt udnytte, at vi har alt, hvad den kan trække med nye faciliteter og udstyr. Det er fantastisk at kunne dele med andre end kun vores elever til hverdag, siger Brian Brandt, som er kokke- og tjenerfaglærer på skolen.
- Og så er det også sjovt og anderledes, at det her er folk på vores egen alder med garanteret motivation, fortsætter han.

 

Grillfædre
Flere havde taget en makker med, og blandt grill-folkene var Troels Jørgensen og vennen Erik Kunnerup.
- Vi er ikke madnørder - ligesom så mange andre familiefædre, der griller. Vi er gamle nybegyndere, men det kunne være fedt at have mere forstand på det, smiler Troels Jørgensen og fortsætter:
- Det er jo rart at se, hvilke fejl man sikkert altid har begået.
- Og fruen syntes også, det her var en god idé, ler Erik Kunnerup, der indrømmer, at madlavning ikke er dén aktivitet, han generelt har brugt allermest tid på.
De to fik dog stor ros for deres marinade, som de til at starte med ikke var helt enige om ”vindstyrken” af.
- Her plejer vi at få ”Ja tak, chef!” bemærker han med glimt i øjet, da han på et tidspunkt spørger, om kursisterne har fanget instruktionerne.
- Og gør I ikke, hvad der bliver sagt, gør jeg brug af strangere pædagogiske metoder, spøgte han.
Der var dog ingen kommanderende kokke denne aften, for formålet var hygge.

 

Inspiration til de øvede
Også de garvede gastronomer havde fundet vej til skolen for at få fif.
- Vi havde brug for noget inspiration til desserter og tænkte, at det lød så spændende, siger Anne Hvid Harvig, der sammen med sin mand laver mad for cateringfirmaet Kok & Rul.
- Det er fedt, at de gamle også kan få lov at komme i skole og få lokal inspiration. I forvejen skal vi forholde os meget til lovgivning i forhold til køkkenhygiejne, så det er rart at komme ud og beskæftige sig med, hvad det i virkeligheden handler om: at lave mad, siger Mickey Harvig.
Indtil videre er planen at udbyde ZBC Gourmetskolen cirka en gang i kvartalet.
- Vi er i hvert fald på, ler Micki Harvig.

 

Anne og Micki Harvig i færd med at lave Panna Cotta Napoleon. Foto: Brian Romberg.
Kokke-faglærerne havde selv fået øjnene op for, at grillteknik er en nørdet videnskab i sig selv. Foto: Brian Romberg.

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Dark Sky med...
  • FOTOS: Stafet-Marked
  • FOTOS: Lundby -...
  • FOTOS: Pynten rundt...
Kommende arrangementer
27.
Maj
Fodboldkamp Kvinde Sjællandsserien VIF/NFC - Vipperød BK VIF
27.
Maj
Fodboldkamp - Serie 2 - Ørslev GIF mod Vemmelev SGI Ørslev Fodbold
27.
Maj
Roskilde Dyreskue Roskilde Dyreskue
27.
Maj
Fransk Forår Præstø Handelsforening
27.
Maj
Fransk Forår Vordingborg Kommune, Fransk Forår
28.
Maj
Roskilde Dyreskue Roskilde Dyreskue
28.
Maj
Fransk Forår Præstø Handelsforening
28.
Maj
Fransk Forår Vordingborg Kommune, Fransk Forår
30.
Maj
Aftensang i Mern Kirke Mern Kirke
30.
Maj
Virksomhedsbesøg, Bryghuset Møn Vordingborg Erhvervsforening