Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Kamp for kasernen

Carsten Olsen, kommunalbestyrelsesmedlem  (S) 

Svalevej 10 

4760 Kastrup

 

På forsvarsministeriets budget  skal der spares rigtigt mange penge, men hvad man på kort  sigt vinder, kan  man på lang sigt sætte  til.

Det har en enorm stor betydning for Vordingborg Kommune, at vi  fortsat  har en kaserne, og derfor skal alle  gøre alt, hvad de formår, for at Vordingborg by  bibeholder sin status som garnisonsby. Vi er stolte af at være bosted for vores kaserne, og det er en del af byens identitet  at opleve  soldater i gadebilledet.

Vordingborg har været garnisonsby siden 1913, og vi har en af de bedst  vedligeholdte kaserner i landet. Tilmed er der et stort  øvelsesområde ved Kulsbjerg.  Omend  af nyere dato i forhold til det historiske borgterræn i Vordingborg, så understøtter  kasernen  kulturelt   det nye Borgcenter,  som giver  et billede af datidens  forsvar.

Mister vi denne store arbejdsplads,  vil det betyde færre indtægter til kommunen, ikke kun på skatteområdet,  men også  i form af lavere  bloktilskud fra staten. For en lille kommune som Vordingborg  har det stor betydning  hver gang,  vi mister arbejdspladser, og kommunen kæmper i disse år hårdt  for at bibeholde og tiltrække nye  jobs til borgerne.

En garnisonsby giver  lokale arbejdspladser, både på erhvervs-  og  detailhandelsområdet,  og  skal vi som kommune tiltrække nye borgere og fortsat være en levende kommune med mangfoldige servicetilbud  , så fordrer det et  vist skattegrundlag. Med  lukningen af  Lindholm mister vi mange vidensarbejdspladser, og vi har ikke råd til at miste flere.

Tidligere handlede det for staten om at decentralisere  for at skabe liv i udkantsområderne. Nu synes man at koncentrerer al kraft om  de store byer. Kasernens placering tæt ved motorvej  samt anden offentlig trafik må vægte hos de landspolitikere, som snart  skal tage den svære beslutning at lukke nogle af   kasernerne i Danmark.

Vi  lokale politikere arbejder intenst  på at bevare  Vordingborg Kaserne.

 
Seneste gallerier
  • FOTOS: Dark Sky med...
  • FOTOS: Stafet-Marked
  • FOTOS: Lundby -...
  • FOTOS: Pynten rundt...
Annoncer

Klik på annoncen for at se den i fuld størrelse

Kommende arrangementer
22.
Maj
Generalforsamling Grumløse Borgerforening
23.
Maj
Møns Bank 140 år Møns Bank
23.
Maj
Generalforsamling Vordingborg Antenneforening
24.
Maj
Forårstur Vordingborg Pensionistforening
25.
Maj
Kristi Himmelfarts-vandring fra Svinø til Køng Køng Præstegård
25.
Maj
Åbent hus og marked Langebæk Borgerforening
26.
Maj
Fransk Forår Præstø Handelsforening
26.
Maj
Fransk Forår Vordingborg Kommune, Fransk Forår
27.
Maj
Fransk Forår Præstø Handelsforening
27.
Maj
Fransk Forår Vordingborg Kommune, Fransk Forår