Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Kandidat: - DTU vildleder igen politikerne

Martin Leider Olsen

Folketingskandidat (A)

Parkvej 6, 3.tv .

4760 Vordingborg

 

I over to år har de 80 arbejdspladser på Lindholm været truet af udflytning til København. Igen og igen har mange gode folk fra Vordingborg Kommune forsøgt at forklare Christiansborg, at det ikke bare ville være en lokal, men også en forskningsmæssig og samfundsøkonomisk katastrofe at flytte arbejdspladserne til DTU-imperiet i Lyngby. 

En ny kronik i en stor landsdækkende avis af en kendt professor dokumenterer nu, at kritikken var mere end berettiget. Faktisk er professorens indlæg den mest markante og utvetydige offentlige kritik, der hidtil er rejst. På baggrund af kronikken har ministrene af undertegnede fået en ny byge spørgsmål, da en lukning af Lindholm omtales som en katastrofe og vanvittig i kronikken. Professoren mener landbrugsorganisationerne burde reagere. Hvor er dansk landbrug? 

Fødevareeksporten kan ligge i ruiner. Desværre ser det ud til, at de skattefinansierede imperium-byggere på DTU er i stand, igen, igen, at vildlede politikerne på Christiansborg til skade for alle andre parter i samfundet end DTU’s eget ekspansions-vanvid. 

Hermed bliver borgerne i Vordingborg Kommune til grin for egne skattepenge. Det er uacceptabelt. Det rejser derfor et principielt spørgsmål: Hvorfor er det snævertsynede bureaukrater på DTU, der skal bestemme over offentlige arbejdspladser i Vordingborg Kommune, og ikke folkevalgte politikere? 

Det er den helt gale vej for vores demokrati og fællesskab. Lindholm-sagen viser med al ønskelig tydelighed, at vi har bruge for flere demokratiske og fælles løsninger frem for privatisering og såkaldt selvstyre uden for fællesskabets kontrol, hvor der skaltes og valtes med vores fælles penge efter ledelsens snævre interesser. 

Demokratiet må stå over den liberalistiske markedsstyringslogik, der truer Lindholm.  

Derfor ærgrer det mig, at Vordingborg Kommune ikke fik valgt en repræsentant uanset partifarve til Christiansborg, der kunne kæmpe Lindholms sag. Det har vi brug for, hvis der skal gøres op med centraliseringsvirussen på Slotsholmen.

Seneste gallerier
  • FOTOS: Gøngemarked -...
  • FOTOS: Musikfestival...
  • FOTOS: Kulsbjergløbet
  • FOTOS: Vikingedage på...
Kommende arrangementer
22.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
22.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
22.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
23.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
23.
Aug
Guidet rundvisning på Skovhuse Radaren, Stensved Museumsforening Sydsjælland og Møn
23.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
23.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
24.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
24.
Aug
Grillaften på Museumsgården, Keldbylille, Møn Museumsforening Sydsjælland og Møn
24.
Aug
Sommermusik på Fuglsang Ensemble Storstrøm