Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Kontanthjælp for millioner

Allan Huglstad

Risvænget 10

4760 Vordingborg

 

Vordingborg Kommune har et lidet kendt udvalg: Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalget (UAU). Det lyder ikke sexet, og der er heller ikke meget prestige ved udvalget.

I dag, hvor det meste af Sjælland melder om fremgang i beskæftigelsen, har kommunen stadig et stabilt antal kontanthjælpsmodtagere på cirka 1000 – og det stigende antal unge på kontanthjælp udgør næsten halvdelen. Dette gav sidste år 10 millioner i underskud.

Denne kedelige udvikling er sket, siden formand John Pawlik (DF) efter tre måneders jobtræning i Kulturudvalget blev forvist til UAU.

Kun 24 procent af vore kontanthjælpsmodtagere er jobparate, hvilket er helt uacceptabelt og må bero på en fejlvurdering. Godt nok ligger vi i vandkanten, men vi er hverken Falster eller Lolland, hvor 30 procent vurderes jobparate. Vi er trods alt tættere på Næstved, hvor tallet er 39 procent.

At Arbejdsmarkedsafdelingen anvender fløjlshandsker, fremgår af de få tilfælde, hvor der trækkes i kontanthjælpen, når de jobparate ikke overholder reglerne. Her ligger vi i bunden med kun otte procent, der blev trukket sidste år, hvorimod Næstved ligger på 21 procent, og Odsherred er helt oppe på 40 procent. Intet under, vi har underskud.

De kommuner, der udnytter kontanthjælpsreformens nyttejobs, oplever en nedgang i antallet af kontanthjælpsmodtagere og sparer millioner af kroner. Vordingborg har masser af nyttejobs, der ville gavne borgerne og give jobparate kontanthjælpsmodtagere mulighed for at yde noget for samfundet. Erfaringen viser, at ca. halvdelen udebliver, fordi de finder et job, starter en uddannelse eller lader deres forældre forsørge sig. Møder de ikke op, får de ikke kontanthjælp.

Arbejdsgiverforeningen mener, Vordingborg kan spare 38 millioner på beskæftigelsesområdet, hvilket nok er i overkanten. Men halvdelen ville også lune i den slunkne kommunekasse.

Når vi i dag ikke har styr på kontanthjælpen, hvordan vil det så gå med de migranter og flygtninge, vi i fremtiden skal have i arbejde?

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Kurdisk fest i...
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Lopperier i...
Annoncer

Klik på annoncen for at se den i fuld størrelse

Kommende arrangementer
27.
Mar
Generalforsamling LAG Sydsjælland
27.
Mar
Generalforsamling Kastrup-Ndr. Vindinge Vandværk
27.
Mar
Generalforsamling Vandløbslav for Mern Å
27.
Mar
Generalforsamling Kalvehave Vandværk
27.
Mar
Sæsonstart Nyråd Løbeklub
27.
Mar
Sæsonstart Nyråd Løbeklub
28.
Mar
Workshop Vordingborg Kommune
28.
Mar
Foredrag: "Kom helskindet igennem som pårørende" LØVFALD - Foreningen for demente og pårørende
28.
Mar
Generalforsamling Svinø Borgerforening
28.
Mar
Generalforsamling Mern Antenneforening