Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Kostervig er omvendt Robin Hood

Tone Brix-Hansen

Engvej 6

4780 Stege

 

Kostervig - Den omvendte Robin Hood

 

Vores kommunalbestyrelse skal snart tage beslutning om de vil tillade opstillingen af fem kæmpevindmøller ved Kostervig.  Mange ord er skrevet om disse kæmpevindmøller.  Lad tallene tale denne gang.  

Det er svært at sætte tal på møllernes negative indflydelse på vores landskaber, tabet af fugle, fourageringsområder og flagermus, etc. Lad os nøjes med at forholde os til de tal vi kender.  

Der er flere naboer ved Kostervig end ved mere typiske placeringer for kæmpevindmøller.  Mere end 30 husstande er berettigede til gratis at ansøge om værditabserstatning jf. lovgivningen. Statistikken viser at kun hver anden ansøger får tilkendt erstatning på i gennemsnit kroner 100.000 eller fem procent af ejendomsværdien.  For Kostervig betyder dette, at 15 naboer vil få en erstatning på tilsammen kun kroner 1.500.000.  

Vi ved, at de værditabserstatninger som udbetales ikke står i forhold til de reelle ejendomsværditab. Hvad vil det reelle tab af ejendomsværdi være for den samlede ejendomsmasse ved Kostervig?  Ejendomsmægler Lena Praem Hansens overslag siger, at det samlede værditab løber helt op i kroner 160 millioner fordi de nærmeste ejendomme anses som usælgelige/værdiløse. Nogen påstår, dette er sat for højt. Hvis jeg meget konservativt halverer dette estimat, står vi stadigvæk med et enormt værditab, nemlig kroner 80 millioner.  Giver kommunalpolitikerne tilladelse til at stille kæmpevindmøllerne op ved Kostervig, fjerner de ejendomsværdier for 80 millioner kroner.  Det må kaldes en forarmelse af området.

Tankevækkende er det, at samfundet med den anden hånd udbetaler en statsstøtte til opstillerne af de fem kæmpevindmøller på kroner 82,5 millioner.  

Hvad bliver samfundets samlede omkostning ved at stille de fem kæmpevindmøller op?  Cirka 80 millioner kroner i tabt ejendomsværdi og kroner 82,5 millioner i statsstøtte.  Tilsammen kroner 162,5 millioner.  

For hvad egentlig?  10-15 MW produceret el og, takket være CO2 kvote systemet, Ingen reduktion af CO2.  Værsgo’, Erling B. Nielsen: Den omvendte Robin Hood.

Seneste gallerier
  • FOTOS: Brand i...
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Kurdisk fest i...
  • FOTOS:...
Annoncer

Klik på annoncen for at se den i fuld størrelse

Kommende arrangementer
29.
Mar
Generalforsamling Fugleskydningsselskabet af 1788 for Vordingborg og Omegn
29.
Mar
Ordinær generalforsamling Lollands Bank
30.
Mar
Ordinær generalforsamling Lundby Vandværk
30.
Mar
Generalforsamling Mern Vandværk A.M.B.A.
30.
Mar
Generalforsamling Bårse Idrætsforening
30.
Mar
Arrangementer i marts KulturArkaden
01.
Apr
Kunstudstilling Lions Club Møn, SuperBrugsen Lendemark og Vordingborg Kommune
01.
Apr
Forårsdag Land & Fritid, Bårse
01.
Apr
Danmarkspremiere Franks Auto
01.
Apr
Dækskifte-weekend Carsten Jensen Biler A/S