Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Kvalitetsløft i skolen?

Heidi Olsen, på vegne af faglig klub på Gåsetårnskolen.

Nyråd Hovedgade 68

4760 Vordingborg.

 

Det lovede kvalitetsløft er en klar forringelse.

Forældre og lærere ønsker et loft på maksimum 24 elever i klassen. Det er langt fra virkeligheden på Gåsetårnskolen. Lærerne iagttager, at det går ud over elevernes undervisning og trivsel. Ni ud af ti forældre mener, at det vil styrke folkeskolen, hvis der kommer en grænse på maksimum 24 elever per klasse. 

Kommunalbestyrelsen i Vordingborg har vedtaget en tildelingsmodel, der tvinger skolerne til at lave meget store klasser. På Gåsetårnskolen består 37 - ud af i alt 59 klasser - af 24 elever eller flere. Vi har klasser med 30 børn. For mange elever - for lidt opmærksomhed

- For mange elever i en klasse går ud over undervisningstiden til det enkelte barn. På landsplan har 38 procent af klasserne 24 elever eller flere. Vi ved, at færre elever vil sikre mere tid til den enkelte elev og dermed mere fokus på læring. Færre elever vil også skabe mere ro i klassen.

I Vordingborg kommune er specialklasserne nedlagt og de tidligere specialbørn er sendt ud i de almindelige klasser. Så ikke alene er klasserne store, de skal også rumme et væsentligt antal børn med særlige vanskeligheder og diagnoser. Børn som ofte ikke trives i store grupper. Det går mærkbart ud over kvaliteten af undervisningen. Når der er så markant forskel på behovene hos børnene i klassen, er det selvsagt meget vigtigt med tid til den enkelte elev. Det går særligt ud over de stille børn, der har brug for ro for at koncentrere sig. De børn der har brug for lidt ekstra hjælp og støtte for at udvikle sig fagligt. Det er hensigten i Vordingborg kommune, at en stor del af undervisningen skal foregå på mindre hold. Det kunne begrænse skaderne ved de store klasser. Desværre har virkeligheden vist, at der ikke er de økonomiske resurser til den ønskede holddeling.

Et andet problem er, at skolens lokaler er for små. Det gælder både fag- og klasselokaler Det er svært at koncentrere sig i et overfyldt lokale med højt støjniveau og dårligt indeklima. 

Lærerne ønsker at udøve god undervisning. Vi håber at den kommende folkeskolereform giver os rammerne til det.

Seneste gallerier
  • FOTOS: Dark Sky med...
  • FOTOS: Stafet-Marked
  • FOTOS: Lundby -...
  • FOTOS: Pynten rundt...
Kommende arrangementer
23.
Maj
Møns Bank 140 år Møns Bank
23.
Maj
Generalforsamling Vordingborg Antenneforening
24.
Maj
Forårstur Vordingborg Pensionistforening
25.
Maj
Kristi Himmelfarts-vandring fra Svinø til Køng Køng Præstegård
25.
Maj
Åbent hus og marked Langebæk Borgerforening
26.
Maj
Fransk Forår Præstø Handelsforening
26.
Maj
Fransk Forår Vordingborg Kommune, Fransk Forår
27.
Maj
Fransk Forår Præstø Handelsforening
27.
Maj
Fransk Forår Vordingborg Kommune, Fransk Forår
28.
Maj
Fransk Forår Præstø Handelsforening