Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Vordingborg Forsyning har været i gang med vejarbejde på Marienbergvej. I næste uge kommer der asfalt på, så det ikke længere støver. Fotos: Brian Romberg

Marienbergvej bliver snart sig selv igen...

I lyset af Femern Bælt-arbejdet har Vordingborg Forsyning på det seneste måttet udføre fjernvarme-operationer på Marienbergvej. Men allerede i næste uge kan bilister se frem til ny asfalt - også på Færgegårdsvej. 

 

 

Det støver og bumler. Men det ”opererede” stykke Marienbergvej ved Netto i Masnedsund bliver snart kønt igen, kan Vordingborg Forsyning garantere bilisterne.  

- Vi har dårlig erfaring med stabilgrus, så vi har lagt knust asfalt som toplag. Jo mere bilerne kører hen over det, jo mere sætter det sig. Der kommer asfalt på i uge 32. Men først om et år kommer det endelige slidlag på.  Men først er laver vi et grund-lag. Derfor ser tingene ofte lidt halvfærdige ud. Men det er altså med fuldt overlæg, siger Søren Mikkelsen, Vordingborg Forsynings direktør.

- Vi har flere projekter i gang på Marienbergvej. Både regnvandsafledning og omlægning af fjernvarme. Begge dele skyldes ene og alene Banedanmarks arbejde. Det er altså derfor, vi går og splitter vejen ad, forklarer han og uddyber:

- På et tidspunkt skal der ske en udvidelse af viadukten, og der ligger vores fjernvarmerør i dag. I sidste uge lagde vi de ledninger døde, så nu kan de komme til, når de går i gang med viadukten. 

I forrige uge meddelte forsyningen således, at fjernvarmen skulle lukkes i omkring to dage i hele Masnedsund-området, hvilket sandsynligvis har betydet kolde bade for  manges vedkommende. 

Banedanmark plan er at udvide med to nye spor bag godshotellet. 

- Og lige dér, hvor de skal anlægge ny jernbane, ligger vores eksisterende regnvandsledninger. Så de skulle væk, siger direktøren.  

Der ligger også en stor regnvandsledning bag Lidl og hele vejen ned til vandet. Den kommer også i vejen, for der  skal bankes spuns ned lige oven i den.

- Vi har måttet rykke ud og lave en såkaldt styret underboring fra Netto og helt ned til kajen, hvor vi har trukket et stort plastrør igennem, fortæller Søren Mikkelsen. 

Samtidig kommer der en pumpestation bag Netto.  

- Når nu vi alligevel skulle bruge penge på dét, har vi prøvet på at lave en slags klimasikring. Masnedsund-området kan godt være hårdt belastet, fordi det ligger så lavt. Derfor vil den pumpestation vi bygger, kunne aflaste hele dét område, siger han. 

Direktøren oplyser også, at forsyningens fjernvarmeomlægninger på Færgegårdsvej også bliver lavet færdig i uge 32 med asfalt. Hele ”vejkirurgi”-arbejdet slutter omkring uge 35. 

 

Færgegårdsvej bliver også snart sig selv igen.

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Gøngemarked -...
  • FOTOS: Musikfestival...
  • FOTOS: Kulsbjergløbet
  • FOTOS: Vikingedage på...
Kommende arrangementer
20.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
20.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
20.
Aug
Musikfestival 2017 Udby/Ørslev Kirker
20.
Aug
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
20.
Aug
Gøngemarked 0 års jubilæum Gøngemarked
20.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
21.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
21.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
21.
Aug
Borgermøde med kulturminister Mette Bock Ældre Sagen
21.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm