Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Nærdemokrati

Jesper B. Nielsen, KB-kandidat (K)

Præstetoften 12 

4735 Mern

 

Nærdemokratimodellen skal ses efter i sømmene

År 6 efter indførelsen af nærdemokratimodellen sidder kommunens landdistrikter fortsat tilbage med brudte løfter og formaninger om udvikling – ude på landet. Jeg må dog konstatere, at lokalrådene, hvor jeg selv har siddet siden 2007, ofte bliver taget som gidsler i diverse udviklingsplaner og projekter. Umiddelbart bliver Lokalrådene tæppebombet med stakke og bunker af papir, så ikke engang de har overskud til at bidrage til den lokale udvikling, eller skabe den fornødne kontakt mellem det politiske niveau og borgerne.

Nærdemokratimodellen er fortsat vigtig – men bør efter min opfattelse snarest udsættes for et gennemgribende eftersyn og opdatering.

To væsentlige parametre for nærdemokratiets fortsættelse er efter min mening – personlig politisk tilstedeværelse og politisk fokus på landdistrikterne.

I en kommunalbestyrelsesperiode på 4 år ser befolkningen dele af de folkevalgte, fire aftener af ca. 3 timers varighed. Et årligt dialogmøde, hvor de ting som betyder noget for lokalbefolkningen, på ingen måde kan blive debatteret i tilstrækkelig grad. Det er efter min opfattelse logik, at hverken politikere eller borgere ser hinanden tilstrækkeligt i øjnene – på så kort tid. Jeg vil personligt arbejde for, at dialogmøder skal afholdes mindst 2 gange årligt, med deltagelse af politikere fra berørte politiske udvalg.

Fokus på landdistrikterne kan man i den seneste kommunalbestyrelsesperiode ”ikke klage over”. For der har generelt ikke været noget fokus på det område - over hovedet. Så mens fine planer og bjerge af dokumenter bliver udfyldt, rasler landsbymiljøerne fra hinanden. Nuvel skal de 3 købstæder Vordingborg, Præstø og Stege udgøre Lokomotivet i kommunens generelle udvikling. Lokomotivets vogne skulle udgøres af landdistrikterne. Men de er i den seneste kommunalbestyrelsesperiode blevet solidt parkeret på et sidespor; uden opsyn; uden fart – ja nærmest i opløsning. Det gir´ bare ikke mening i min verden.

 

 

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Kurdisk fest i...
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Lopperier i...
Annoncer

Klik på annoncen for at se den i fuld størrelse

Kommende arrangementer
27.
Mar
Generalforsamling LAG Sydsjælland
27.
Mar
Generalforsamling Kastrup-Ndr. Vindinge Vandværk
27.
Mar
Generalforsamling Vandløbslav for Mern Å
27.
Mar
Generalforsamling Kalvehave Vandværk
27.
Mar
Sæsonstart Nyråd Løbeklub
27.
Mar
Sæsonstart Nyråd Løbeklub
28.
Mar
Workshop Vordingborg Kommune
28.
Mar
Foredrag: "Kom helskindet igennem som pårørende" LØVFALD - Foreningen for demente og pårørende
28.
Mar
Generalforsamling Svinø Borgerforening
28.
Mar
Generalforsamling Mern Antenneforening