Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Nærdemokratiet...

Kaj Flinta

Søvej 4

4771 Kalvehave

 

Nærdemokratimuseet ( 3 )

Hvis Kommunen havde haft en forsvarlig landdistriktspolitik med et katalog over mulige, kommunalt støttede projekter, så var megen skuffelse og vrede undgået i Kalvehave.

Vordingborg kommunes årlige Dialogmøder ruller i disse uger hen over de 16 lokalområder. Det sker ret uanfægtet af, at nærdemokratimodellen ændres radikalt. Dialogmøderne er nemlig uformelle og politikerne taler helt uforpligtende og kun på egne vegne. Samtidigt er Kommunens officielle facebookside blevet søsat, og andre berørte områder, for eksempel frivilligpolitikken, omlægges gennemgribende. En konsulentrapport med bilagssamling om modellen på Kommunens hjemmeside vidner om positive ændringer af modellen. Nogle anbefalinger fra Kommunens egen Strategiafdeling vækker dog skuffelse og vrede i Kalvehave. Det gælder for eksempel, når Administrationen skriver, at der er (citat)"...meget stor forskel på de lokale projektkompetencer, og på om disse kan samarbejde. En anbefaling kan derfor være, at der i fremtiden sker en screening af samarbejdsmuligheder mellem de enkelte lokalområder og Vordingborg Kommune allerede, når de enkelte lokalområder søger om støtte til lokale udviklingsprojekter." (citat slut)

Kommunen skriver endvidere i "Strategiplan Samspil mellem kommuneplan og LUP’er" at, (citat) "...det ikke er muligt umiddelbart at se, hvordan kommunen prioriterer udviklingen i de enkelte dele af kommunen ud over et bymønster med tre byer (Vordingborg, Stege og Præstø)". Og, videre "...Det vurderes at være svært for lokalrådene at udarbejde lokale udviklingsplaner, når de ikke kan relatere sig til et kommunalt perspektiv for udviklingen i de enkelte områder."( citat slut )

Den lokale skuffelse og vrede over de citerede, ret nedladende bemærkninger skyldes navnlig, at man i en længere årrække forgæves har bundet store lokale ressourcer i et strandpark-projekt.

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Kurdisk fest i...
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Lopperier i...
Annoncer

Klik på annoncen for at se den i fuld størrelse

Kommende arrangementer
27.
Mar
Generalforsamling LAG Sydsjælland
27.
Mar
Generalforsamling Kastrup-Ndr. Vindinge Vandværk
27.
Mar
Generalforsamling Vandløbslav for Mern Å
27.
Mar
Generalforsamling Kalvehave Vandværk
27.
Mar
Sæsonstart Nyråd Løbeklub
27.
Mar
Sæsonstart Nyråd Løbeklub
28.
Mar
Workshop Vordingborg Kommune
28.
Mar
Foredrag: "Kom helskindet igennem som pårørende" LØVFALD - Foreningen for demente og pårørende
28.
Mar
Generalforsamling Svinø Borgerforening
28.
Mar
Generalforsamling Mern Antenneforening