Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Ny Storstrømsbro er fremtiden

Martin Leider Olsen

Folketingskandidat, S

Parkvej 6, 3.tv.

4760 Vordingborg

 

Regeringen har netop fremlagt en ny finanslov. Der er gode nyheder til borgerne i Vordingborg Kommune. Den nye S-R-SF-regering har afsat knap fire milliarder kroner til en ny Storstrømsbro med dobbeltsporet jernbane, to spor til biler og cykelsti. Det er værd at glæde sig over i en svær tid. 

På kort sigt kan der skabes gode, lokale arbejdspladser. På langt sigt kan der nu skabes de optimale rammer for at integrere Vordingborg Kommune som et nyt brohoved mellem Skandinavien og Europa. Det er en mulighed, vi skal udnytte. Men vi må ikke hvile på laurbærrene. 

En ny forbindelse over Storstrømmen skal ikke blive en sovepude. Den skal bruges aktivt til at skabe fremtidssikrede arbejdspladser, øge bosætningen og dermed skabe forudsætningerne for, at Vordingborg Kommune kommer videre ind i det 21. århundredes benhårde globale konkurrence, hvor der ikke falder arbejdspladser, velstand og velfærd ned fra himmelen. 

Nu har vi fået en, nødvendig, håndsrækning med den nye bro. Resten afhænger af, at vi i lokalområdet kan samarbejde om at udnytte det nye potentiale og skabe initiativ og virkelyst. 

Og det ser allerede godt ud: Vordingborg Festuge, borgcenteret, initiativet Møn.nu, tirsdagsmarkederne i Stege, Fransk Forår i Præstø og Gønge-markedet i Lundby og så videre, vidner om, at viljen til at skabe nye muligheder i fællesskab trives på Sydsjælland og Møn. 

Det er som bekendt kun lommeuld, der kommer af sig selv.  Jeg tror på, at vi sammen og med den nye forbindelse har forudsætningerne til at gøre Vordingborg Kommune til et aktivt, attraktivt og dynamisk sted i den nye globale verden. 

Den nye bro er et startskud. Med sammenhold kan vi profitere af det ved at bygge en bro ud af krisen og ind i fremtiden. Dette vil vi opnå ved at løfte i flok.

Seneste gallerier
  • FOTOS: Dark Sky med...
  • FOTOS: Stafet-Marked
  • FOTOS: Lundby -...
  • FOTOS: Pynten rundt...
Kommende arrangementer
26.
Maj
Roskilde Dyreskue Roskilde Dyreskue
26.
Maj
Fransk Forår Præstø Handelsforening
26.
Maj
Fransk Forår Vordingborg Kommune, Fransk Forår
27.
Maj
Fodboldkamp Kvinde Sjællandsserien VIF/NFC - Vipperød BK VIF
27.
Maj
Fodboldkamp - Serie 2 - Ørslev GIF mod Vemmelev SGI Ørslev Fodbold
27.
Maj
Roskilde Dyreskue Roskilde Dyreskue
27.
Maj
Fransk Forår Præstø Handelsforening
27.
Maj
Fransk Forår Vordingborg Kommune, Fransk Forår
28.
Maj
Roskilde Dyreskue Roskilde Dyreskue
28.
Maj
Fransk Forår Præstø Handelsforening