Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Nytænk bymidten...

H C Petersen

Skovhastrupvej 29

4330 Hvalsø

 

Brian Devantie havde et rigtigt godt indlæg i Sydsjællands Tidende 1. oktober under overskriften: Det bliver aldrig som i gamle dage.

Som gammel Vordingborgdreng født i 1941 i det gamle Algade 78, hvor min far i 25 år var redaktør af den hedengangne, Vordingborg Avis, havde jeg hele atmosfæren i den øvre del af Algade helt inde under huden og jeg må da også give Brian ret i at de gode gamle dage

aldrig kommer tilbage.

I forbindelse med mine jævnlige besøg i  Vordingborg  kan jeg kun give Brian meget ret i at en stor del af Algade begynder at ligne en museumsgade med mange lukkede eller forsvundne forretninger. Nu skal hertil siges, at da jeg voksede op i Algade 78 havde vi både et bibliotek, en politistation, et fritidshjem, en biograf og en brandstation, sådan lige om hjørnet og så også alle tiders legeplads på Kirketorvet, hvor alle områdets unger boltrede sig om aftenen. Kurt Schomann, som var lidt ældre end resten af flokken, imponerede med sin evne til at kunne sidde på cykelstyret og køre baglæns.

Ok, det lyder alt sammen meget af ”gode gamle dage”, men man kunne godt tænke sig at planlæggerne i Vordingborg Kommunes tekniske forvaltníng måske en gang imellem gik sig en tur i hovedgaden og fornemmede hvorledes der ligefrem lugter af ”butiksdød”, som i mange tilfælde skyldesflere ”klogeåger” i forvaltningen, som udvikler ”Røde Pladser” og døende gågader i en eller anden personlig hensigt om at se Vordingborg i et andet lys. Vi lader den stå et øjeblik.

Brian kommer med et forslag til hvorledes man kan afslutte den aktive dødshjælp af Algade ved at være mere imødekommende for det faktum at mange borgere benytter sig af en bil og ikke bryder sig om at blive mødt af et ”FORBUDT” skilt.

Jeg håber virkelig at Vordingborgs politikere erkender at byens indre liv er ved at dø ud og kun en nytænkning i kommunalbestyrelsen kan genoprette tilliden  til ”min gamle kærlighed til min fødeby” Vordingborg’s ry som en god handelsby hvor man bliver mødt med åbne arme og ikke forbud.

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Studenterne...
  • FOTOS: Politikere...
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Fugleskydning...
Kommende arrangementer
24.
Jun
Thorvaldsen & kvinderne Bo Manderup Jensen
24.
Jun
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
24.
Jun
Åbent hus Leif Nielsen Jensen A/S
25.
Jun
Loppemarked Tøvelde Forsamlingshus
25.
Jun
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
25.
Jun
Åbent hus Leif Nielsen Jensen A/S
26.
Jun
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
27.
Jun
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
28.
Jun
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
29.
Jun
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum