Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Oplever brugerne et kvalitetsløft?

Maria og Kristian Wulf

Kviemarken 26,

4750 lundby

 

I et debatindlæg 14. november takker nogle politikkere skolens elever, forældre og medarbejdere for at være i fuld gang med at ”...lægge grundlaget for det kvalitetsløft, som vi ved at Vordingborgs skolebørn fortjener.” Må man spørge, hvad det er for et ”kvalitetsløft”, der refereres til?

Er det de nye klassesammenlægninger med store klassekvotienter til følge, som er svært forenligt med kravet om inklusion?

Er det de ekstra timer, der er blevet tilført udskolingen, som ikke i fuld udstrækning dækkes af lærere med deraf følgende kaos og uro? Er det svømmeundervisningen, som nu foregår efter samlebåndsprincippet? Er det afskaffelsen af ”Office-pakken” til fordel for gratis-programmer på skolerne, som besværliggør kommunikationen?

Vores datter er blevet ked af at gå i skole. Hun synes, det er svært at få ro til at fordybe sig omkring lektierne, som nu skal være en del af skoledagen, og samtidig er hun for træt til at lave dem efter skole.

Skoledagen opleves alt for lang og har ikke fået et varieret og spændende indhold med for eksempel kropslige og kreative aktiviteter.

Politikernes motivation for at lave linje-model og længere skoledag var blandt andet at motivere unge til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Hvad nu hvis den lange skoledag på 30 timer ugentlig går ud over vores børns trivsel, og de risikerer at blive stressede i deres forsøg på at få fritidsaktiviteter og lang skoledag til at hænge sammen. Hvad nu hvis, de unge ender med at blive demotiverede i forhold til skolegang og uddannelse.

Kære politikkere jeres billede af virkeligheden virker meget fordrejet, og et postulat om at skolestrukturen er et kvalitetsløft bliver ikke mere sandt af at blive gentaget!

Tør I spørge brugerne; elever, forældre og skolens medarbejdere, om de synes skolestrukturen reelt er et kvalitetsløft, eller vil I bare blive ved at påstå det?

Seneste gallerier
  • FOTOS: Kulsbjergløbet
  • FOTOS: Vikingedage på...
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS:...
Kommende arrangementer
16.
Aug
Musikfestival 2017 Udby/Ørslev Kirker
16.
Aug
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
16.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
17.
Aug
Guidet rundvisning på Borgring, Køge Museumsforening Sydsjælland og Møn
17.
Aug
Musikfestival 2017 Udby/Ørslev Kirker
17.
Aug
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
17.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
18.
Aug
Gang i Danmark - Lærke Vordingborg Handelforening
18.
Aug
"Copy with a twist" Privat
18.
Aug
Musikfestival 2017 Udby/Ørslev Kirker