Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Boliger

Happydays bannerannonce

Sørg for kvalitet og atmosfære i købstæderne

Karen Margrethe Olsen

Torvet 13

4720 Præstø

 

”De mange besøgende må meget gerne forlade markedet med følelsen af, at have besøgt en smuk gammel købstad, med en helt unik beliggenhed og atmosfære”. Sådan skriver initiativgruppen bag Fransk Forår i Præstø. 

Hjemme vil vi gerne, at vores hjem tager sig godt ud, når vi får gæster. Vordingborg kommune må påtage sig sit ansvar således, at Præstø kan præsentere sig fra sin bedste side, ikke kun til Fransk Forår; men i det hele taget.

Utilpasset skiltning finder sted over hele byen, det gælder for så vel løse skilte som faste skilte. Kæmpe bannere ”pryder” facaderne på supermarkederne, skrald og containere står uafskærmet og blænding af vinduer finder fortsat sted. Netto har alt for længe været grå, på trods af et klart krav i lokalplanen om, at facaden skal fremstå i farven rød okker. Det er ikke ok, at supermarkeder, og andre forretningsdrivende, på den måde negligerer skilte- og facadevejledningen og, i nogle tilfælde, overtræder gældende lokalplaner. 

Det er svært at komme ned ad fortovet på Adelgade på grund af af alt for mange løse skilte, savsmuld i sække og gasflasker. Ejendommen på hjørnet af Adelgade og Havnestræde er stadig ”discount-blå”. Skiltningen i vinduerne og på facaden signalerer ”Udkants Danmark”. Det er ikke ok, at reklamere på indpakningspapir i vinduerne. Velkommen til en discount by, en by man flytter fra, hvor handlen falder og, hvor turister heller ikke har lyst til at komme. Det er en skam. 

Præstø, og vore andre købstæder i kommunen, har brug for at Vordingborg kommune lever op til sit ansvar for, at såvel Skilte- og facadevejledningerne, som lokalplaner, bliver overholdt. Det vil gavne handlen, bosætningen, øge antallet af besøgende og ikke mindste højne kvaliteten for alle os, der bor og handler her til hverdag.

Seneste gallerier
  • FOTOS: Latin og...
  • FOTOS: Årets åbning...
  • FOTOS: Gåsetårns...
  • FOTOS: Late Night i...
Kommende arrangementer
24.
Apr
Kom i form til sommeren - Pilates, Stege LOF Vordingborg
24.
Apr
Generalforsamling Kastrup Fodbold gi aka Kastrup Fodbold
25.
Apr
Pige-aften med besøg af Kirsten Steno Garant Vordingborg
25.
Apr
Danmark Spiser Sammen ÆldreSagen og Røde Kors
25.
Apr
Generalforsamling Viemose Møllelaug
25.
Apr
Ordinær generalforsamling Vordingborg Gymnastikforening
25.
Apr
Foredrag "Brev til Mor" v/Malene Lauritsen Viemose Forsamlingshus
26.
Apr
Ordinær generalforsamling Lokalrådet for Kalvehave og Omegn
26.
Apr
Generalforsamling Digelaget Masnedø Sydøst
26.
Apr
Højskoleaften - Addi Vaupel Vordingborgskolen