Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Sørg for kvalitet og atmosfære i købstæderne

Karen Margrethe Olsen

Torvet 13

4720 Præstø

 

”De mange besøgende må meget gerne forlade markedet med følelsen af, at have besøgt en smuk gammel købstad, med en helt unik beliggenhed og atmosfære”. Sådan skriver initiativgruppen bag Fransk Forår i Præstø. 

Hjemme vil vi gerne, at vores hjem tager sig godt ud, når vi får gæster. Vordingborg kommune må påtage sig sit ansvar således, at Præstø kan præsentere sig fra sin bedste side, ikke kun til Fransk Forår; men i det hele taget.

Utilpasset skiltning finder sted over hele byen, det gælder for så vel løse skilte som faste skilte. Kæmpe bannere ”pryder” facaderne på supermarkederne, skrald og containere står uafskærmet og blænding af vinduer finder fortsat sted. Netto har alt for længe været grå, på trods af et klart krav i lokalplanen om, at facaden skal fremstå i farven rød okker. Det er ikke ok, at supermarkeder, og andre forretningsdrivende, på den måde negligerer skilte- og facadevejledningen og, i nogle tilfælde, overtræder gældende lokalplaner. 

Det er svært at komme ned ad fortovet på Adelgade på grund af af alt for mange løse skilte, savsmuld i sække og gasflasker. Ejendommen på hjørnet af Adelgade og Havnestræde er stadig ”discount-blå”. Skiltningen i vinduerne og på facaden signalerer ”Udkants Danmark”. Det er ikke ok, at reklamere på indpakningspapir i vinduerne. Velkommen til en discount by, en by man flytter fra, hvor handlen falder og, hvor turister heller ikke har lyst til at komme. Det er en skam. 

Præstø, og vore andre købstæder i kommunen, har brug for at Vordingborg kommune lever op til sit ansvar for, at såvel Skilte- og facadevejledningerne, som lokalplaner, bliver overholdt. Det vil gavne handlen, bosætningen, øge antallet af besøgende og ikke mindste højne kvaliteten for alle os, der bor og handler her til hverdag.

Seneste gallerier
  • FOTOS: Kurdisk fest i...
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Lopperier i...
  • FOTOS: DGI...
Annoncer

Klik på annoncen for at se den i fuld størrelse

Kommende arrangementer
24.
Mar
Ordinær generalforsamling I/S Langebæk Vandværk
24.
Mar
Jane & Shane Kulturhuset Multicum
25.
Mar
Arrangementer i marts KulturArkaden
25.
Mar
Forårsopvisning Vordingborg Gymnastikforening
25.
Mar
Gospelworkshop Gospel Gruppen Soul Invitation
25.
Mar
60'er musik med The New Cadillacs Cafe Den Gule Stald
25.
Mar
Børneværksted i Mern Kirke Mern Kirke
25.
Mar
Weekend i sjælens og universets tegn Møns spirituelle messe
26.
Mar
Arrangementer i marts KulturArkaden
26.
Mar
Weekend i sjælens og universets tegn Møns spirituelle messe