Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Arkivfoto: Michael Thønnings

Sygdomsramte fodboldmænd inviterer til åbent stævne med prisvindere

Fodbold for mænd med en livstruende sygdom er så stor en succes, at de to lokale hold fra Vordingborg og Møn, nu inviterer til stort stævne på fredag, hvor også  vinderen af DGIs idrætspris, Københavnske FC Prostata, er med. Alle er velkomne forbi.


Der bliver åbent for publikum,og kamp om guldet, når der på fredag er stort indendørs fodboldstævne i Iselingehallen, med fint besøg af det prisvindende hold FC Prostata.

Det er de lokle gutter fra ”Spil Bold Mand”, der står for stævnet, efter nogen tid, hvor de hver torsdag har spillet indendørs sammen i Iselingehallen. De er efterhånden 21, efter der kom tre nye i sidste uge, og alle har de det til fælles, at de har eller har haft en livstruende sygdom.

- Det giver rigtig meget at komme ud at lave noget sammen i stedet for bare at sidde der hjemme, siger en af de nyere spillere, Tim Flor Jørgensen. Han er også en af folkene bag stævnet, der ud over et tre hold fra Vordingborg også tæller to hold fra Østmøn, der efterhånden er 16 spillere på deres særlige hold for mænd med en livstruende sygdom.

Således har succesens bredt sig en del, siden idéen blev indtroduceret som fodbold for mænd med kræft i Vordingborg for et par år siden, med støtte fra kommunens sundhedsforvaltning.

Her var tankene at man lavede noget socialt sammen - spillede fodbold - og så havde en ”tredje halvleg”, hvor man kunne få vendt nogle af de ting man tænker over, når man nu er ramt af en sygdom. Så man kan få talt med ligesindede.

- Nogle af dem er jo nogle ældre gutter, så man kan lige få stivet selvtilliden af, siger Tim Flor Jørgensen med et grin, og påpeger at FC Prostata, der kommer på besøg er ret professionelle. Det var i øvrigt dem, der introducerede idéen, men fodbold for mænd med kræft, og de er ud over at være et prisvindende initiativ, også blev fulgt af en gruppe forskere, der skal se hvordan sporten kan hjælpe.

Stævnet er åbent for publikum og begynder klokken 16.30 den 27. januar i Isleingehallen, hvor FC Prostata 1 spiller mod FC Prostata 2, mens sidste kamp klokken 19.12 er lokalopgør mellem Vordingborg og Østmøn.

 

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Gøngemarked -...
  • FOTOS: Musikfestival...
  • FOTOS: Kulsbjergløbet
  • FOTOS: Vikingedage på...
Kommende arrangementer
20.
Aug
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
20.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
20.
Aug
Musikfestival 2017 Udby/Ørslev Kirker
20.
Aug
Gøngemarked 0 års jubilæum Gøngemarked
20.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
20.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
21.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
21.
Aug
Borgermøde med kulturminister Mette Bock Ældre Sagen
21.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
21.
Aug
Waves Festival Cantabile 2