Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Lige over for plejecentret står koblingsstationen. Fotos: Brian Romberg

Transformation på Ore

Transformer- og koblingsstationen, der har stået ud til Orevej i over 40 år og forsyner en stor del af området med strøm, skal skiftes ud med et nyt anlæg, der kommer til at ligge ved siden af rensningsanlægget. 

 

 

Siden 1965 har man kunnet se transformer- og koblingsstationen ud til Orevej nær plejecenter Solvang. Dem har Seas-Nve nu planer om at fjerne og bygge en ny station for deres ledningsnet i Ore-området. Placeringen skal være ved siden af rensningsanlægget på Ole Borchsvej, der skal udvides fra seks til 12 meter i bredden. 

Ifølge Seas er tiden simpelthen løbet fra transformerstationen på Ore, der sammen med én på Lillevang ved Ørslev Mose Vordingborg-området med strøm.

- Vi skifter transformerstationen ud, fordi den er af en ældre model, som man ikke længere kan få reservedele til, forklarer Pia Dinesen, der er presseansvarlig hos Seas-Nve. 

 

Forskønne området

Den nuværende transformerstation er nabo til plejecentret med udsigt ned til vandet, og på den anden side af vejen ligger koblingsstationen. Seas’ ønske om at flytte det eksisterende anlæg skyldes dels grundvandstanden, men årsagen til flytningen er ifølge Pia Dinesen i højere grad æstetik. 

- Når vi står over for at skifte det gamle ud, har vi overvejet, hvad vi kunne gøre af forbedringer i samme proces. Der har vi primært gerne villet være med til at forskønne området ved at trække den nye transformerstation væk fra vandet, hvor den gamle står i dag, og samtidig kan man få trukket de to master over for plejehjemmet lidt tilbage og placeret det ved kommunens rensningsanlæg, forklarer hun. 

Får Seas tilladelse, regner de med, at den nye transformerstation kan bygges færdig på to år. 

- Normalt tager sådan en proces cirka tre år, men byggegrunden er allerede erhvervet og står klar, siger Pia Dinesen. Vordingborg Forsyning ikke har haft brug for den ekstra grund til rensningsanlægget og har derfor afhændet den til Seas.  

Om tidshorisonten med den nye station tilføjer hun: 

- Det er fuldstændig op til kommunen. Vi er klar til at gå i gang, når kommunen har  givet en byggetilladelse,  afhængigt af høringsprocessen, hvis nogen har holdninger, vi skal tage højde for. 

Umiddelbart har Seas-Nve lige nu ingen planer for, hvad der skal ske med transformer- og koblingsstationens arealer, når de bliver fjernet. 

 

Falder huset i værdi? 

Én af dem, der umiddelbart rynker panden i forhold til planerne om en ny transformerstation, er Kennet Horn. Han står til at blive nærmeste husnabo til den nye transformerstation. I kommunens forslag til lokalplan står der, at den nye stations placering giver større afstand til nabobeboelse end nu, og der skal plantes afskærmende træer og buske for at sløre anlægget - men han vil nu følge processen nøje. 

- Vi så det i fredags. I første omgang tænker man, om ejendommen falder i værdi. Hvad med stråling? Vores hus ligger lige op til den nye, bredere vej, der skal etableres. Vi skal lige have hørt, hvad det kommer til at betyde for os, siger han. 

 


Transformerstationen ved siden af plejecentret. Den og koblingsstationen skal udskiftes og flyttes op til rensningsanlægget.
Den nye transformerstation skal ligge til venstre for rensningsanlægget. Skitse: Vordingborg Kommunes afdeling for plan og by.

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Gøngemarked -...
  • FOTOS: Musikfestival...
  • FOTOS: Kulsbjergløbet
  • FOTOS: Vikingedage på...
Kommende arrangementer
20.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
20.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
20.
Aug
Musikfestival 2017 Udby/Ørslev Kirker
20.
Aug
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
20.
Aug
Gøngemarked 0 års jubilæum Gøngemarked
20.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
21.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
21.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
21.
Aug
Borgermøde med kulturminister Mette Bock Ældre Sagen
21.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm