Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Tvangsflytning i skolen

Kasper Hincheli, forælder 

Plantagevej 3 

4760 Vordingborg

 

Hvad er det for en folkeskole man ønsker at drive i Vordingborg kommune?

 

Der bliver flyttet rundt på elever efter godt befindende, og nu er turen også kommet til lærerne. Det hele handler om økonomi, men hvor er hensynet til børnene og de ansatte lærere?

Helt konkret har man valgt at tvangsflytte min datters klasselærer midt i et skoleår og med 14 dages varsel på grund af, at man ikke har styr på økonomien. De tilbageværende lærere skal løbe stærkere, og der bliver mindre læretid til hver enkelt elev. Min datter går i 4. klasse på Gåsetårnskolen afdeling Ørslev og hun har haft sin klasselærer siden 1. klasse. Hun er en fantastisk lærer, som børnene holder meget af og hun om dem. Hun kender børnene rigtig godt, hvilket er med til at skabe struktur, forudsigelighed og et godt læringsmiljø. Dette vil man med kort varsel og uden nogle pædagogiske eller faglige argumenter ændre/ødelægge midt i et skoleår. Den eller de lærere, som skal undervise klassen i stedet for, har ikke de samme forudsætninger og skal derfor bruge kostbar undervisningstid på at lære dem at kende socialt som fagligt.

Jeg er ked af at sige det højt, men med den behandling af eleverne skaber man et solidt fundament for privatskolerne. Her flytter man ikke en elev for at optimere klassekvotienten uden hensyntagen til eleven, og man flytter heller ikke deres klasselærer. Dette kan forstærke, at forældre med resurser flytter deres børn til privatskoler og derved skabe yderligere grobund for et a-hold på privatskole og et b- hold i folkeskolen.

En bøn til politikere og skoleledelsen er, at man tænker sig rigtig godt om inden man ødelægger folkeskolen i Vordingborg kommune. Det er en ubehagelig fornemmelse aldrig at vide, om man er købt eller solgt. For mig er det lidt ”hovedet på sømmet”, at man tvangsflytter en fantastisk lærer uden hensyn til, at denne lærer har været 35 år på Ørslev skole.

Seneste gallerier
  • Studenter fra ZBC...
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Sankt Hans på...
  • FOTOS: Studenterne...
Kommende arrangementer
28.
Jun
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
29.
Jun
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
29.
Jun
Ekstraordinær generalforsamling Langebæk Alliancen
29.
Jun
Ekstraordinær generalforsamling Nyråd Idrætsforening, fodboldafdelingen
30.
Jun
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
01.
Jul
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
01.
Jul
Åben vejledning CELF
02.
Jul
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
03.
Jul
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
04.
Jul
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum