Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Udbygning af Vesthavnen...

Hans Ove Lange

Valmuevej 4

4760 Vordingborg

 

 

Den 20. og 28. december bragte nærværende ugeavis artikler om ovenstående emne, som der både politisk og hos borgerne synes at være stor enighed om er en god idé at gennemføre nu, hvor investeringslysten er til stede i erhvervslivet. Selv de relativt få kritiske borgere langs Ore Strand bifalder havneudvidelsen, men af forskellige årsager, primært kystsikring, linjeføring og havudsigt er skeptiske. De har fremlagt et alternativt forslag, som bør tages med i overvejelserne, hvis det ligger indenfor de økonomiske rammer og andre forhold, der er planlagt i projektet.

Artiklerne indeholder enkelte elementære fejl. Læserne uden særlig viden om skibe og havne skal ikke få den opfattelse, at udbygningen af havnen er en fejlinvestering. Det ville i det hele taget klæde hele den lokale presse at være mere positiv og derved være med til at skubbe udviklingen i den rigtige retning og ikke omvendt. 

Det kan undre, at journalisten, som lægger navn til artiklen konsekvent skriver om ”tankskibe” samtidig med at det fortælles, at udvidelsen primært skal anvendes som afskibningsterminal af kornprodukter, som transporteres af tørlastskibe.

Bladets artikel 20. december henviser til en unavngiven ”læser med branchekendskab”, som har opstillet nogle beregninger om mængder/krankapaciteter/lastetider og så videre, som munder ud i, at der stilles spørgsmål om et skib skal ligge i havnen ”en god månedstid” for at blive lastet (fyldt). Dertil er kun at sige, at det må være meget længe siden (hvis nogensinde) denne anonyme person har været i nærheden af havne -og shippingbranchen, og slige tvivlsskabende udtalelser kun kan have ét formål, nemlig at ”lægge gift ud” for projektet, og hvem kan have glæde af det? 

Jeg synes alle bør være meget tilfreds med, at flere nationale og internationale firmaer nu overvejer at foretage investeringer i Vordingborg og derved være med til at skabe aktivitet, omsætning og arbejdspladser. 

 

Avisens svar...

Det undrer os på redaktionen, at Hans Ove Lange finder Sydsjællands Tidendes seneste artikler om havneudvidelsen på Masnedø for kritiske overfor projektet. De redegør blot for planerne og citerer henholdsvis kommunens fagchef, der beretter om de kommende planer og høringer, samt diskussionen på et kommunalbestyrelsesmøde. Journalisterne tager ikke stilling til projektet, men lader derimod andre komme til orde.

I forhold til at referere en ”tidligere shippinguddannets” beregninger, har redaktionen fundet det relevant at nævne - både i avisen, og overfor kommunens folk i det foregående interview - så er der god tid til at få tjekket beregningerne inden borgermødet bliver afholdt. For det er trods alt af betydning, hvordan arbejdet på havnen vil forløbe i praksis og hvilken betydning det vil have for området omkring havnen. Hvis en borger tror, at det vil give problemer, så bør det undersøges.

 

Med hensyn til brugen af ordet ”tankskibe”, så er det valgt, fordi det er dækkende for de fleste store skibe, der sejler med gods. Hvor mange af vore læsere kender definitionen på tankskibe, containerskibe, tørlastskibe? 

 

Avisens opgave er ikke at være ensidigt positive overfor det, der foregår i vores lokalområde. Avisens opgave er at stille spørgsmål til de ting, der foregår i lokalområdet. Vi tager ikke stilling, men vi spørger ind til projekter og deres konsekvenser og vi forventer konkrete svar på vores spørgsmål, til gavn for læserne.

 

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Kurdisk fest i...
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Lopperier i...
Annoncer

Klik på annoncen for at se den i fuld størrelse

Kommende arrangementer
27.
Mar
Generalforsamling LAG Sydsjælland
27.
Mar
Generalforsamling Kastrup-Ndr. Vindinge Vandværk
27.
Mar
Generalforsamling Vandløbslav for Mern Å
27.
Mar
Generalforsamling Kalvehave Vandværk
27.
Mar
Sæsonstart Nyråd Løbeklub
27.
Mar
Sæsonstart Nyråd Løbeklub
28.
Mar
Workshop Vordingborg Kommune
28.
Mar
Foredrag: "Kom helskindet igennem som pårørende" LØVFALD - Foreningen for demente og pårørende
28.
Mar
Generalforsamling Svinø Borgerforening
28.
Mar
Generalforsamling Mern Antenneforening