Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Værn om Platancafeen

Jan Friberg

Spættevej 8

4760 Vordingborg

 

Kære Vordingborg Kommune

 

I går læste jeg til min store overraskelse i Sydsjællands Tidende at Plantancafeen må lukke på grund af besparelser (vist nok i regionen). Vi taler her om en årlig lønudgift på 90.000 kroner til stedets mangeårige leder Søren Spondex, ikke noget stort beløb skulle jeg mene.

Det er mere end ærgerligt, at denne lille perle nu må lukke, stedet bliver drevet af Søren med hjælp fra en gruppe udviklingshæmmede unge mennesker som på denne måde får en masse ballast og værdi i tilværelsen, og Sørens evne til at skaffe både kendte, ukendte og ikke mindst alsidige kunstnere til dette lille spillested, vel at mærke uden de får noget nævneværdigt honorar for at optræde, er nærmest kult. 

Alle os modne mennesker som kommer og nyder en bid mad, musikken og den dejlige atmosfære vil komme til at savne stedet og de herlige unge mennesker, ikke fordi vi mister et ”gratis” sted at spise og høre musik, for grundlæggende svarer indgangsbilletten vel meget godt til markedsprisen for et sådant arrangement, men fordi Søren med sit initiativ er med til at fremme det sociale arbejde og ikke mindst højne livskvaliteten for en gruppe unge mennesker, som måske ikke altid har det lige nemt i vores by.

Kære Byrødder, tror i ikke det vi være muligt for Vordingborg Kommune at finansiere de 90.000 kroner som Søren modtager for sin arbejdsindsats således at Platancafeen kan blive bevaret.

Måske kunne de 90.000 kroner spares fra andre ”kultur” bevillinger og tilføres Platancafeen, selv om jeg godt ved at disse arrangementer på Platancafeen er en blanding af kultur og socialt arbejde, men som vel også dybest set kendetegner det vi ønsker en kommune bør stå for og værne om.

 
Seneste gallerier
  • FOTOS: Gøngemarked -...
  • FOTOS: Musikfestival...
  • FOTOS: Kulsbjergløbet
  • FOTOS: Vikingedage på...
Kommende arrangementer
21.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
21.
Aug
Borgermøde med kulturminister Mette Bock Ældre Sagen
21.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
21.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
22.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
22.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune
22.
Aug
Waves Festival Cantabile 2
23.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
23.
Aug
Guidet rundvisning på Skovhuse Radaren, Stensved Museumsforening Sydsjælland og Møn
23.
Aug
Velkommen til Vandugen Vordingborg kommune