Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Boliger

Happydays bannerannonce
På Vordingborg Erhvervsforenings generalforsamling i torsdags blev ny motorvej drøftet. Foto: Michael Thønnings

Vejdirektoratet dropper Vordingborg-løsning på Næstved-motorvejen

Vordingborg Erhvervsforening har været ekstra aktive for at man sydfra ikke bliver afkoblet, når Næstvedmotorvejen fra Rønnede anlægges. Alligevel meddelte Vejdirektoratet dagen efter generalforsamilingen at man vælger den dyre og ”forkerte løsning”.

 

Vordingborg Erhvervsforening har anlagt en mere synlig og tydlig strategi, hvor høringssvar og påvirkning af den politiske proces i området bliver en mere naturlig del af deres virke. Således kunne formand Christian Brix-Hansen også berette om deres arbejde for at få Vejdirektoratet til at lave en fornuftig løsning, når det kommer til den nye motorvej mod Næstved fra Sydmotorvejen.
- Dette motorvejsprojekt har vi været stor fortaler for, men Vejdirektoratet har foreslået en meget uhensigtsmæssig tilslutning til Sydmotorvejen for tre af de fire mulige linjeføringer, og det har vi gjort opmærksom på i et høringssvar, sagde Christian Brix-Hansen i bestyrelsens indledende beretning på foreningens generalforsamling torsdag.
Her forklarede han også hvordan trafikken på mortorvejen sydfra forventes at blive øget, med de kommende byggerier omkring Femern Bælt-projektet.
Alligevel meddelte Vejdirektoratet fredag at de havde truffet ”den forkerte beslutning” og valgt fuldstændig at afkoble den sydfra-kommende trafik fra motorvejsnettet.
Således peger direktoratet på ”løsning A”, der kobler motorvejsstykket på den gamle Rønnede-tilkørsel, men med en tilkørsel der alene kører mod nord fra Næstved, eller leder sydgående københavnertrafik let ind mod Næstved.
- Ved Sydmotorvejen tilsluttes motorvejen med to direkte motorvejsramper til/fra København, og det eksisterende tilslutningsanlæg nummer 37 ved Rønnede bliver delvist genbrugt. Denne udformning af tilslutningen er valgt, da trafikfordelingen er betydelig større mod nord på Sydmotorvejen og løsningen er væsentlig billigere end et fuldt motorvejskryds, skriver Vejdirektoratet om valget. 
I følge dem ville det koste cirka 180 millioner at lave en ordentlig tilkørsel sydfra, ud af budgettet på 1,6 milliarder, som den valgte løsning ventes af koste. Altså en forskel på godt 10 procent for at få en bæredygtig løsning, der fremtidssikrer motorvejstrafikken fra de kommende forbindelser sydfra.
Det kunne dog være gjort endnu billigere. Ved et af de alternative forslag, som Erhvervsforeningen bakkede op om, laver man et fuldt motorvejstilslutningskryds lidt længere sydpå end Rønnede. Det ville sikre fuld adgang og løsningen vile endda koste under 1,3 milliarder i alt - altså 300 millioner billigere end den løsning som Vejdirektoratet nu har indstillet.

 

Denne løsning ser Vordingborg Erhvervsforening hellere, man vælger. Foto: Michael Thønnings

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Musikskolens...
  • FOTOS: Latin og...
  • FOTOS: Årets åbning...
  • FOTOS: Gåsetårns...
Annoncer

Klik på annoncen for at se den i fuld størrelse

Kommende arrangementer
28.
Apr
HP Lange Duo Kulturhuset Multicum
28.
Apr
2 års fødselsdag Røde Kors Caféen
29.
Apr
Tennissportens dag - standerhejsning Møn Tennisklub
29.
Apr
Dansens Dag og 2 års fødselsdag DGI Huset Panteren
29.
Apr
Jubilæums Åbent Hus og reception Bil Center Syd
29.
Apr
Fodboldkamp - Serie 1 herre- VIF mod B73 Slagelse VIF
29.
Apr
Danmark spiser sammen i uge 17 Hjerteforeningen og Ældre Sagen
29.
Apr
Dansk romantik møde spansk dramatik Præstø-koret
30.
Apr
Strygetrioen ZPR Musikforeningen Cæcilia
30.
Apr
Jubilæums Åbent Hus og reception Bil Center Syd