Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Vi skal handel lokalt

Bo Manderup-Jensen, kommunalbestyrelsesmedlem (V)

Torvet 13

4720 Præstø

 

Det var en fornøjelse af se, at mange Præstø-borgere handlede lokalt til jul. Uden de lokales handel, ingen butikker. Uden butikker, intet liv i byen. Uden liv i byen, ingen, der ønsker at bo her. Jeg ønsker ikke spøgelsesbyer, med tilskoddede forretninger, uden andet indhold end den lokale grillbar.

Når jeg spørger folk i Præstø, hvorfor de handler lokalt, er svaret, at de synes det er en attraktiv og overskuelig by, med et varieret udbud af udvalgsvarer. Købstadens bygninger, havnens miljø, cafeer og restauranter, en god biograf, kulturelle tilbud og spændende tiltag, som for eksempel Fransk Forår, er med til at skabe en attraktiv handelsby. Nogenlunde samme svar får man i Stege. Men; ikke i Vordingborg by. Her efterlyser man, med rette, en samlet plan for byens udvikling.

Som en del af en helhedsplan for Vordingborg by overvejer vi i kommunalbestyrelsen, om der skal skabes mulighed for at etablere et butikscenter, ikke udenfor byen, men inde i byen. 

Jeg vil gerne slå fast, at det ikke bliver Vordingborg kommune, der bygger et butikscenter. Det er en, eller flere, private investorer. For det andet, så er et butikscenter langt fra at være en kendsgerning. Jeg har ikke personligt lagt mig fast på, om jeg synes et butikscenter i Vordingborg bymidte er en god ide. Det vil jeg lade komme an på, hvilke alternativer der eventuelt kan findes.

For mig betyder en helhedsplan for Vordingborg by naturligvis ikke, at vi blot overlader Præstø og Stege til at tage vare på sig selv. Vordingborg kommune har pligt til at sikre en afbalanceret udvikling, baseret på de tre købstæders forskellige styrker og muligheder.

Skal udviklingen vendes betyder det, under alle omstændigheder, at forretningerne, også i Præstø og Stege, må oppe sig, udvikle og satse. Der er rum for forbedring.

 
Seneste gallerier
  • FOTOS: Kulsbjergløbet
  • FOTOS: Vikingedage på...
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS:...
Kommende arrangementer
17.
Aug
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
17.
Aug
Guidet rundvisning på Borgring, Køge Museumsforening Sydsjælland og Møn
17.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
17.
Aug
Musikfestival 2017 Udby/Ørslev Kirker
18.
Aug
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
18.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
18.
Aug
Musikfestival 2017 Udby/Ørslev Kirker
18.
Aug
Gang i Danmark - Lærke Vordingborg Handelforening
18.
Aug
"Copy with a twist" Privat
19.
Aug
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum