Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Boliger

Happydays bannerannonce
Jacob Schomann og vikingeguldringen - der i øvrigt gav ham tilnavnet ”Guldfiskeren”, fordi han fiskede den op med sin fiskestang på ganske lavt vand ved Masnedø Kalv. Nu kommer den måske tilbage til Vordingborg - museet lover i hvert fald at arbejde på det. Arkivfoto: Michael Thønnings

Vikingeguldringen fra Masnedsund kommer måske hjem til Vordingborg

Et af de seneste årtiers vigtigste fund - vikingeguldringen fra Masnedsund - kommer måske hjem til Vordingborg til sommer. Museet lover at arbejde på sagen.

 

Den ligger i øjeblikket på depot hos Nationalmuseet, efter den for et par år siden var med på udstilling i København som et af de seneste årtiers allervigtigste fund i landet. Men nu lover museet at forsøge at få den hjem til Vordingborg.
Den massive vikingeguldring, som i 2010 blev fisket op på lavt vand nær Masnedø af Jacob Schomann, kan således få plads i museets udstilling, der netop nu fokuserer på vikinger og vikingetiden. Dog især med fokus på den tyske samling fra Hedeby.
- Vi ved jo ikke om guldringen har været i Hedeby, men det er ikke utænkeligt, lyder det fra ansvarlig for vikingeudstillingen i Vordingborg, Thomas Pedersen, mens direktør Keld Møller Hansen, synes det vil være oplagt at kunne udstille den lokalt igen.
- Jeg kan huske vi udstillede den, da den blev fundet. Der var ret skrappe sikkerhedskrav. Jeg bar den ud i montren hver morgen og ind igen i boksen hver aften, iført hvide handsker, fortæller direktøren, der påpeger at også guldværdien er ret høj.

 

Ikke afvisende
Således er det også et krav at sikkerheden er i orden, og det var blandt de ting man fra Nationalmuseet fremhævede, da Sydsjællands Tidende tidligere spurgte om muligheden for at ringen kan vende hjem. Dengang var museumsinspektør og ekspert på området på Nationalmuseet, Peter Vang Petersen, ikke afvisende for at sende den tilbage til borgen efter endt udstilling i København.
Museet lokalt har dog ikke vist den store interesse tidligere - blandt andet fordi man ikke mente den passede ind i udstillingstemaet - men med den kommende vikingeudstilling, ville den ligge fuldstændig i tråd med de andre genstande - bortset fra at den er fundet lokalt, og formentlig er mere kostbar end de fleste andre genstande.
- Vi undersøger muligheden og vil meget gerne have den hertil - måske permanent, lyder det fra Keld Møller Hansen, mens den ansvarlige for vikingeudstillingen på Borgcenteret, Thomas Pedersen, vil tage kontakt til Nationalmuseet.
- Vi tager fat i dem. Der kommer jo lidt ekstra genstande til udstillingen til sommer, så det kunne jo være den kunne komme med der, lyder det fra Thomas Pedersen, der påpeger at Hedeby-udstillingen i forvejen suppleres med genstande - glasperler og lignende - som er fundet på Næstvedegnen, men som man ved er fra Hedeby, så vikingeguldringen fra Masnedø, vil passe fint ind, hvis det lykkes at få den hertil.

 

Lover meget
Museet har også tidligere lovet andre lokale findere af genstande, at de ville blive udstillet lokalt - blandt andet sølvskatte fra Møn og fund som detektorfører Allan Hansen, der netop gjorde Kalvehave-fundet (se side 2) har gjort for flere år siden.
Indtil videre, er det dog blevet ved snakken.

 

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Musikskolens...
  • FOTOS: Latin og...
  • FOTOS: Årets åbning...
  • FOTOS: Gåsetårns...
Annoncer

Klik på annoncen for at se den i fuld størrelse

Kommende arrangementer
28.
Apr
HP Lange Duo Kulturhuset Multicum
28.
Apr
2 års fødselsdag Røde Kors Caféen
29.
Apr
Tennissportens dag - standerhejsning Møn Tennisklub
29.
Apr
Dansens Dag og 2 års fødselsdag DGI Huset Panteren
29.
Apr
Jubilæums Åbent Hus og reception Bil Center Syd
29.
Apr
Fodboldkamp - Serie 1 herre- VIF mod B73 Slagelse VIF
29.
Apr
Danmark spiser sammen i uge 17 Hjerteforeningen og Ældre Sagen
29.
Apr
Dansk romantik møde spansk dramatik Præstø-koret
30.
Apr
Strygetrioen ZPR Musikforeningen Cæcilia
30.
Apr
Jubilæums Åbent Hus og reception Bil Center Syd