Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce

Vores alt for dyre drikkevand...

Leif Jensen 

Bygvænget 3, Ore 

4760 Vordingborg

 

Jeg fik et chok, da  vi fik vores vandregning. Vi havde brugt 69 kubikmeter drikkevand, for 819 kroner. Men fik en regning på 5679 kroner, altså 4860 for meget. Politikerne har lagt betalingen for drikkevand sammen med betalingen for spildevand, hvilket giver os nogle kæmpestore regninger. De store regninger giver os borgere problemer. I Næstved løser de det ved at lukke for vandet hos dem, der ikke betaler. Det kommer vel også i Vordingborg. Vordingborg Forsyning A/S har monopol på at sælge drikkevand til os, det misbruger de på det groveste. Aktieselskabet Vordingborg Forsyning afholder generalforsamling i maj måned, men der har vi borgere, som betaler hele gildet, vist ikke adgang? Vi har sat vores vandforbrug kraftigt ned, vi har ikke råd til andet. Eksempelvis vasker vi kun vores bil i regnvand.

Vi har været tilsluttet det offentlige kloaknet i 50 år, og har betalt kloakbidrag adskillige gange, så nettet i vores område er fuldt ud betalt. Af os. Så skal de nu have kloak ude på ”Bøhlandet”, må de selv betale. De har aldrig betalt en krone til vores kloaknet.

Jeg har hørt at den nye voldgrav ved Borgcentret skal fyldes op med rent drikkevand (grundvand) fra en gammel vandboring, selvfølgelig uden om en vandmåler, det mener jeg er noget frås, når man lige så let kan pumpe gratis Nordhavnsvand i den nye voldgrav.

Jeg finder det også dobbeltmoralsk at Vordingborg Forsyning A/S har købt et nyt, dyrt og unødvendigt Hovedsæde på Masnedø, som jo ikke er kloakeret. De bruger vand uden afgifter og hvor gør de af deres spildevand?

Næste gang Vordinborg Forsyning A/S sender regninger ud, skal de pålægges at sende regnskaber med, så vi vandforbrugere kan se, hvad vores mange millioner af formeget indbetalte kroner bruges til.

Hvem har ejendomsretten til grundvandet i Vordingborg Kommune? Er det Vordingborg Forsyning A/S, os Borgere eller er det Danmarks Borgcenter?

 
Seneste gallerier
  • FOTOS: Kulsbjergløbet
  • FOTOS: Vikingedage på...
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS:...
Kommende arrangementer
17.
Aug
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
17.
Aug
Guidet rundvisning på Borgring, Køge Museumsforening Sydsjælland og Møn
17.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
17.
Aug
Musikfestival 2017 Udby/Ørslev Kirker
18.
Aug
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum
18.
Aug
Udstilling: Kunsten i lyset Sophienholm
18.
Aug
Musikfestival 2017 Udby/Ørslev Kirker
18.
Aug
Gang i Danmark - Lærke Vordingborg Handelforening
18.
Aug
"Copy with a twist" Privat
19.
Aug
Himmel & Hav - Klint & Ler Køng Museum