Eva Sommer-Madsen (V) havde æren af at indvie det nye egnshus i Ørslev. Foto: Mille Holst

Ørslevs nye samlingspunkt

I Ørslev har man indviet byens nye egnshus, der erstatter det nedslidte forsamlingshus.

Ørslev Glæden var stor blandt borgere og bestyrelse, da tidligere kulturudvalgsformand Eva Sommer-Madsen (V) i torsdags klippede det røde bånd til  Ørslevs nye egnshus.
- I kan være stolte over egnshuset idag, lød det fra Eva Sommer-Madsen, der var formand for kulturudvalget, da de første ideer til et nyt egnshus i Ørslev blev drøftet.
Egnshuset er bygget sammen med skolen i Ørslev og rummer dels et stort lokale, dels to mindre (der kan slås sammen), dels et anretterkøkken. Vordingborg Kommune giver penge til driften af egnshuset.
- Resten er op til jer, lød det fra Eva Sommer-Madsen, der glæder sig over, at borgerne er gået sammen om etableringen af det nye egnshus på tværs af alder og interesser.
- I har nu et fælles projekt. Huset giver synergi og energi på tværs. Tak for at I er med til at skabe liv og gør det attraktivt at flytte også her til Ørslev, sluttede Eva Sommer-Madsen, hvorefter hun klippede det røde bånd og inviterede borgerne indenfor i det nye hus.

Et hus der rummer alt
Egnshuset erstatter byens gamle forsamlingshus, der blev nedlagt for bare et par uger siden, og er tænkt til både at kunne bruges til private fester og foreningsarrangementer, hvad enten disse er idræt, kultur, fritidsaktiviteter eller almindeligt samværd.
- Der kommer aktiviteter for alle borgere i Ørslev, og for nogle af dem vil der være medlemsrabat, hvis man melder sig ind, fortæller bestyrelsesformand Mette Holm Hansen. Ideerne til aktiviteter kredser i øjeblikket om foredrag og fællesspisninger. Til jul vil man lave en juletræsfest, og Mette Holm Hansen fortæller, at bestyrelsen også overvejer at lave et MGP-arrangement, hvor byens børn kan komme og se det årlige tv-program. Men der er plads til andre ideer.
- Det første år prøver vi det af både med typen af arrangementer og hvornår de skal være, fortæller Mette Holm Hansen, der dog arbejder ud fra at have i al fald et arrangement om måneden.
Udover de arrangementer bestyrelsen selv søsætter, er borgerne i Ørslev velkomne til at leje sig ind og holde egne arrangementer - eller man kan bede egnshuset om at være vært. Den ordning er gratis, så længe egnshuset får en del af omsætningen.
 

Eva Sommer-Madsen (V) havde æren af at indvie det nye egnshus i Ørslev. Foto: Mille Holst

Mange borgere var mødt frem til indvielsen, der bød på bobler og snacks samt musikalsk underholdning ved bysbarnet Karoline Hess med band. Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar