Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Mentoren Martin Jakobsen iført fuld kampuniform guidede Marius Nordahl igennem spillet på Hardball-banen som hans livvagt. Foto: Mads Sørensen

100 hardball-entusiaster indfrier kræftsyg drengs drøm

100 hardball-entusiaster fra hele landet mødte op i Vordingborg, da en kræftramt drengs højeste ønske skulle opfyldes.

 

Marius Nordahl på 16 år blev i december ramt af en kræfttumor på hjernestammen, som lammede hans venstre side. Siden har han gennemgået seks intense ugers strålebehandling, og formået at genoptræne sin venstre side. Tumoren er i dag ikke væk, og på grund af dens placering i hjernen, er en operation ikke en mulighed.
I mange år har Marius Nordahl drømt om at komme til at spille hardball, men han har ikke været gammel nok, hvorfor drømmen hovedsaglig er blevet udlevet på drengeværelset, hvor han har levet sig ind i sporten via Youtube.
Efter både strålebehandling og genoptræning besluttede hans mor Linda Nordahl, at forsøge at opfylde sønnens drøm om en tur på hardball-banen og hun tog kontakt til
Kasper Algren Brink fra Vordingborg Hardball Forening, som, da han hørte Marius’ historie, med det samme var indstillet på at hjælpe.
Sammen med Simon Rejnstrup Sommer, som også er fra Vordingborg Hardball Forening, satte han det danske hardball-samfund på den anden ende i håbet om at give Marius Nordahl den ultimative hardball-oplevelse.

 

Overvældende
Marius Nordahl kommer fra Stokkemarke på Lolland, men Vordingborg Hardball Forening har den nærmeste bane placeret i fritidsområdet i Ornebjerg.
I søndags, den 14 maj, blev Marius hentet i et pensioneret militærkøretøj og kørte med venner og familie til banen i Ornebjerg, hvor over 100 hardball-entusiaster fra hele landet var mødt op for at give Marius en god oplevelse.
Uniformsproducenter havde sponsoret camouflage-tøj, en våbenfabrik sponsorerede geværet og en række udstyrsbutikker havde sponsoreret sikkerhedsudstyr og kugler, ligesom Toms Gruppen og Føtex donerede henholdsvis slik og sodavand, så der var lidt at holde sig kørende på i den bagende sol.
Marius’ forældre Per Jensen og Linda Nordahl var tydeligt overvældet over de mange mennesker og de flotte gaver.
- Vi er vant til at kæmpe for tingene, og så pludselig er der så mange, der giver os så meget, sagde en tydeligt berørt Per Jensen.

 

Folk kom fra hele landet
Historien om Marius er nået vidt rundt i hardball-samfundet og havde på solskins-søndagen tiltrukket folk fra hele Sjælland og sågar også fra både Fyn og Jylland. Alle var de samlet om én fælles ting - at give Marius en god dag.
For spillerne faldt det helt naturligt at tage til sådan et arrangement. De fleste er vant til at besøge andre baner og spille rundt omkring i weekenderne, og når man så hører en historie som denne, så samles vi selvfølgelig om den gode sag, lød det gentagne gange, fra de personer avisens udsendte spurgte.

 

Det bliver ikke sidste gang
Marius kom på banen som en ægte VIP, med erfarne spillere som livvagter og de medbragte storebrødre og venner ved sin side. Sveden drev af ham efter første spil, hvor han dog måtte se sig slået efter et skud i brystet.
- Og det kan mærkes, fortalte Marius Nordahl, der desuden blev gjort til æresmedlem i Vordingborg Hardball Forening. At dømme efter Marius’ begejstring så er det ikke sidste gang, han har været i Vordingborg for at spille Hardball.

Tekst og billeder: Mads Sørensen

Se flere billeder fra dagen i galleriet.


De sidste beskeder gives inden det første spil går igang med over 100 deltagere. Foto: Mads Sørensen
Marius’ brødre og forældrene Per og Linda, var i sikkerhed på volden til hardball-banen hvor de havde overblikket og kunne følge Marius rundt på banen. Foto: Mads Sørensen

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
  • FOTOS: Så kom Troels...
Kommende arrangementer
23.
Sep
Mød den tyske forfatter Judith Hermann Verdenslitteratur på Møn
23.
Sep
Fodboldkamp - Serie 2 - Ørslev GIF mod Hvalsø IF Ørslev Fodbold
23.
Sep
Fodboldkamp - Serie 2 herre- VIF mod Dianalund/Stenlille VIF
23.
Sep
Eventbro 80 års fødselsdagsfest Karsten Henriksen
23.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
23.
Sep
Åbent hus Vordingborg Garnison
24.
Sep
Mød den tyske forfatter Judith Hermann Verdenslitteratur på Møn
24.
Sep
Ensemble Storstrøm "Dans og tegn i luft" Musikforeningen Cæcilia
24.
Sep
Solisterier KulturArkaden
24.
Sep
Bidrag eller bedrag? Foreningen Social Anstændighed