• www.henriks-hvidevarer.dk

Samtlige deltagere fra i de tre ”sjovkampe” til PIFs fødselsdag. Både de hvidblusede kommunefolk og de sortklædte handelsfolk havde medbragt spillere fra næste generation. Foto: Tommy Christiansen.

120 års fødselsdag med sol og sjov

Præstø Idrætsforening af 1898 fejrede søndag sin 120 års dag på flottest mulig vis. Solen stod højt. Der kom godt 200 gæster, sponsorer og PIF medlemmer for at ønske tillykke. Præstøs Handel og Erhverv, Det kommunale politikerhold og PIFs egne Superveteraner leverede flotte kampe under ledelse af en underholdende og yderst medspillende dommer.

Fodbold Man skulle næsten tro, at Moder Natur havde besluttet sig for, at Præstø Idrætsforening skulle have en ekstra flot gave på sin 120 års dag. Temperaturen sneg sig op over de tyve grader, der på denne årstid betyder Løvfaldssommer.
Dannebrog vajede smukt op mod den blå himmel side om side med Fair Play flaget og PIFs eget foreningsflag. Græsset synede en anelse grønnere end det plejer og masser af folk strømmede til Præstø Stadion.

Dommer med flair for sjov
Og jo, der blev skam også spillet fodbold på denne fødselsdagssøndag.
Kommunens tværpolitiske M/K hold med blandt andre borgmester Mikael Smed (S), Michael Seidling Larsen (V) og Else-Marie Sørensen (SF) kæmpede som om det at vinde fodboldkampe, var noget alle partier kunne stemme for. Og efter to lige kampe mod dels Præstøs forretningsdrivende og PIFs Superveteraner kunne det politiske boldudvalg hyldes som sejrherrer i trekantturneringen.
Der var bestemt også masser af talent at spore på det debuterende hold fra Præstøs Handelsliv. I flere perioder spillede både mænd og kvinder i et hæsblæsende tempo, så man næsten skulle tro, at det var første udsalgsdag.
Værterne fra Præstø IFs Superveteraner, holdt sig gæstfrit tilbage og lod de gæstende hold vinde med små marginaler.
Dommer Tonni Ristorp tiltrak sig fortjent en hel del opmærksomhed. Under en kamp tog han et siddende hvil på sidelinjen, tog en stol med ind på banen og fløjtede derfra.
På et tidspunkt byttede han trøje med en PIF spiller og deltog i et opspil, der førte til mål til de rødhvide PIFere. Senere byttede han trøje med borgmesteren og råbte: ”Du er dommer”. Og fløjtede så alligevel et straffe til modstanderen til stor forvirring for Mikael Smed, som jo troede, at han var den dømmende myndighed. Festligt, fornøjeligt og flot optræden af den (i det meste af kampene) gulklædte dommer.

Tilfreds formand
Efter at de mange gæster var gået hjem kunne en meget glad formand for Præstø Idrætsforening, Arne Jørgensen, kigge tilbage på en vellykket fødselsdag.
- Det har været rigtigt hyggeligt, lige som bestyrelsen havde ønsket det. Godt vejr, fodbold, sjove gæster og masser af aktivitet både på Stadion og på vores oppustelige fodboldbane, sagde formanden og fortsatte:
- Og der er langet masser af gratis pølser og drikkevarer over disken fra vores mobile pølsevogn, det var vores gave til gæsterne. Og stor ros til både byrødderne og de forretningsdrivende for deres indsats, sagde han.
Og så skylder deres udsendte vel bare lige at nævne resultatet af den serie 5 kamp, der indledte 120 års dagen.
Præstø besejrede gæsterne fra Østmøn SGI med 8 – 0.
 

Samtlige deltagere fra i de tre ”sjovkampe” til PIFs fødselsdag. Både de hvidblusede kommunefolk og de sortklædte handelsfolk havde medbragt spillere fra næste generation. Foto: Tommy Christiansen.

Tak for kampen. Målmand Keld Saxenfelt fra PIFs Superveteraner hilser pænt på Rasmus Evind fra Sweet & Coffee. I forgrunden Allan Sandgaard fra Zeiss Nyt Syn. Foto: Tommy Christiansen.

Vordingborg kommunes udvalgte boldspillere havde medbragt to meget medlevende cheerleadere til at sørge for den rette stemning på sidelinien. Til venstre Marie Hansen (DF) og i rødt Susan Thydal. (S). Foto: Tommy Christiansen.

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar