Der blev gået til den ved drengefodboldstævnet Nyråd Cup. Foto: Ulrik Jensen

136 drengehold dyster i Nyråd Cup

Nyråd Cup er i fuld gang. I sidste weekend startede de yngste; i denne spiller de større drenge.

Nyråd Ikke mindre end 136 hold à 6-7 spillere deltager i indefodboldstævnet for drenge, Nyråd Cup, som traditionen tro afvikles over de første to weekender i januar i Vintersbøllehallen.
Første afdeling af stævnet fandt sted i den forløbne weekend, hvor drenge i alderen 6-13 år spillede langt over 100 kampe for at finde vinderne i de respektive rækker.
Der blev gået til den og spillet fodbold fra morgen til aften, og  kampene blev afviklet i et kvikt tempo næsten uden pauser.

Stram tidsplan
Formand for ungdomsudvalget i Nyråd If, Sussie Andersen, forklarer, at hver kamp varer otte minutter, og så snart en kamp fløjtes af, starter den næste. Holdene skal altså være klar til at gå på banen, så snart den foregående kamp slutter. Alle hold er sikret mindst tre kampe i deres pulje, og de bedste går videre til semifinale og finale. Der spilles om fine pokaler, og i hver række kåres den bedste spiller.
- Der kommer hold fra hele Sjælland, Lolland-Falster og Møn og enkelte fra København. De fleste hold - især i de yngre rækker er klubhold, mens der i rækkerne for større drenge også ses privat sammensatte hold. Vi har ingen pigerække, men det er ikke forbudt de enkelte hold at have en eller flere piger med på holdet. 
- Det er vigtigt, at det hele afvikles i kvikt tempo for at holde en stram tidsplan, men ender en kamp uafgjort spilles videre til først scorede mål, hvilket kan forskubbe tidsplanen.
- Hver række slutter med  finalekamp, præmieoverrækkelse og kåring af rækkens bedste spiller.  Her er altså en lille pause i kampprogrammet med mulighed for at indhente lidt tid, hvis planen er skredet en smule. Alle hold er i øvrigt sikret en trøstepræmie i form af en slikpose, fortæller Sussie Andersen.

Bliver hængende
Sussie Andersen er selv kommet ind i Nyråd If som fodboldmor, men yngste søn er nu 21 år og er altså for længst blevet for gammel til Nyråd Cup, men Sussie er fortsat i trænerjob og formandskab.
- Jeg synes foreningslivet i Danmark er helt unikt, og arbejdet i Nyråd If er både spændende og personligt givende. Derfor er jeg blevet hængende.

Igang igen i weekenden
Næste weekend afvikles anden afdeling af Nyråd Cup med hold primært bestående af de lidt større drenge.

Der blev gået til den ved drengefodboldstævnet Nyråd Cup. Foto: Ulrik Jensen

Der var fine pokaler til de vindende hold. Og i U10-rækken dominerede hold fra Næstved, der blev henholdsvis nummer 1,3 og 4. Foto: Ulrik Jensen

Magnus Nyberg blev kåret til U10-rækkens bedste spiller. Foto: Ulrik Jensen

Sussie Andersen har selv været ”fodboldmor” og er blevet hængende i Nyråd If som træner og formand for ungdomsudvalget. Foto: Ulrik Jensen

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar