• www.henriks-hvidevarer.dk

Per rigger stangen til, mens Søren hjælper en dreng med at fange sin første fisk i baggrunden Imens er der pølser på grillen. Det er bare om at komme ud, lyder opfordringen. Foto: Michael Thønnings

15-kilos-karpen til kamp mod ipads

Sportsfiskerforeningen Storstrømmen forsøgte at lokke børn og forældre væk fra ipadsene og ud i naturen. Midlet var drømmen om kæmpekarpen og generel fiskehygge ved voldgraven.

Vordingborg - Det er jo også for at få lokket folk ud og vise, hvad man kan lave, fortæller Per Rasmussen, der er formand for Sportsfiskerforeningen Storstrømen. 
Sammen med en flok medlemmer og et ordentligt læs fiskegrej, blev alle indbudt til fiskeri i voldgraven i Vordingborg, hvor man ved der findes en kæmpekarpe.
- Der er en her på 15 kilo. Der er tidligere fanget en på ti kilo, siger Per Rasmussen, der påpeger at den store karpe, som Hans Henrik Henriksen fangede til voldgravsfiskeriet i maj ”kun” var på knapt seks kilo (se den ved at scanne QR-koden nedenfor).
En ting er dog de store fisk, som kommunens folk helst er fri for, men for fiskerfolket handler det også om at få børn og voksne væk fra skærmen og opleve noget natur. Også det bynære.
Således havde et af medlemmerne taget sin søn og et telt med og var begyndt aftenen før arrangementet, for at se om de kunne få fanget lidt skaller og aborrer.  Mest bare fordi det er hyggeligt.
- Det er jo også ret billigt. Den stang jeg står med har kostet en halvtredser. Så skal man lige have lidt kroge og så videre - men så er man faktisk i gang for cirka 75 kroner. Det er sjovt - også for børn, fortæller en af de garvede medlemmer, Søren, mens han hjælper en dreng med at ramme det rigtige ”fiskespot”. Han har forfodret og der danner sig ringe i vandet. Fiskene er på vej.
- Man kan se hvordan vandet er gråt her - det er også fordi fiskene har rodet rundt, fortæller Per Rasmussen, der ikke havde haft så mange besøgende fra start, men var glad for at vise flaget.
- Der er mange nysgerrige, der måske ikke lige vil være  med, men som lige skal over at kigge, siger han mens makkeren gør klar til grillpølser. Der skal nok komme frokost, selvom den måske ikke bliver så fisket. For formålet er hyggen.
- Så kan det være vi får nogle flere medlemmer på sigt, men hvis vi kan få nogen væk fra skærmern, er det fint, siger formanden. 
Hvor de store fisk  - og mange små - er kommet fra, er ikke helt til at sige, men en del af dem er formentlig fanget andre steder og sat ud i voldgraven, der jo er lukket og først var med vand i løbet af 2012/2013. Til gengæld er det ikke nyt med fiskeudsætninger, for at avisens udsendte går tilbage ad Algade, kan en af de lokale handlende berette om da han var dreng, hvor de fiskede i Hulemosesøen og tog hele vejen ind til Vordingborg, for at sætte fisk ud i den gamle voldgrav, hvor der formentlig også stadig er masser af liv.

Per rigger stangen til, mens Søren hjælper en dreng med at fange sin første fisk i baggrunden Imens er der pølser på grillen. Det er bare om at komme ud, lyder opfordringen. Foto: Michael Thønnings

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar