Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
Tommy Skovhus Christensens egne to elskede biler. En Citroën Mehari fra ’74, han forærede sig selv i 60-års fødselsdagsgave, og en 2CV fra ’87, som står helt originalt, som da den blev samlet i Frankrig. Meharien er der 125 indregistrerede af i Danmark. Første ejer af 2CV’en købte den som fabriksny af Tommy Skovhus Christensen, og er nu endt hos ham selv igen. Foto: Brian Romberg.

30 år med Citroën

Den lokale Citroën-forhandler, Tommy Skovhus Christensen, kan i år fejre 30-års jubilæum. Og det hele startede med et autoværksted i Ørslev. I weekenden holder han åbent hus i anledning af de tre årtier. 

 

 

- Jeg er aldrig kommet længere, lyder det lattermildt fra Vordingborg-opvoksede Tommy Skovhus Christensen, som nu har været Citroën-forhandler siden 1982. 

 - Jeg har banket det helt op fra bunden. Jeg startede med Ørslev Autoværksted, hvor vi også solgte brugte biler, og så kom Citroën til i 1986, hvor vi byggede for første gang. Det var på en grund ved siden af købmand Ditmarsen på Ørslevvej - dér hvor Fakta ligger i dag, fortæller Tommy Christensen. 

- Dengang var det ikke så forkromet, så de kom selv inde fra Citroën og spurgte, fortæller bilforhandleren, som rykkede foretagendet til Næstvedvej 4 i Vordingborg i 1987. 

- Så det er faktisk 30 år plus det løse med de fire år med autoværkstedet. Vi startede ud to mand, og i dag er vi 12, tilføjer han. 

 

Samme sus i maven

Tommy Christensen, der i sin tid blev uddannet traktormekaniker hos P.E. Leisner i Vordingborg, har altid vidst, at han skulle beskæftige sig med ”noget, der drejede rundt”. 

- Jeg syntes, det var sjovere med biler, end traktorer, siger 

Tommy Christensen, der tidligt indså, at bilernes stadig bedre kvalitet fik kunderne til at frekventere værkstederne sjældnere. Og snarere end at lave biler, var det salgsdelen, der trak mest i Tommy Christensen.

Selom branchen har ændret sig over årene, er der stadig noget, der ikke har ændret sig. 

- Det er stadig det samme sus i maven, når man sælger en bil, som da jeg startede. Der er ingen forskel, smiler han. 

- Og vi har kunder, der har været med os siden autoværkstedet eller starten med Citroën i Ørslev. De har så fået børn, vi også handler med nu, tilføjer Tommy Christensen og undrer sig over, hvor stærkt tre årtier er gået. 

 

Kørte i stilling med BX

Dengang Tommy Christensen overtog den sydsjællandske forhandling af Citroën, var det såkaldte BX-program det nyeste bud på fremtiden. 

- Jeg husker det stadig tydeligt. Den første bil, jeg solgte, var en hvid BX. Det var 1. september, da jeg åbnede, fortæller han med et bredt smil om munden. 

- Dén bil solgte vi utroligt mange af. Den fik sat skub i det. Det var en stor bil til billige penge dengang. Siden er det gået slag i slag, siger Citroën-manden, som i alt har fået bygget udstilling på fire gange over de 30 år. 

 

De unge ved mere  

Hvad har så ændret sig ifølge den garvede forhandler? 

- Alting er meget mere forkromet, og meget er importør-bestemt. Før i tiden var det mere personligt. Men det er jo ligesom så meget andet. Til gengæld er det stadig alfa og omega i et lille samfund som Vordingborg, at det hele er i orden, og at der er styr på tingene, når man er kendt lokalt. 

- Vi sælger også meget på internetet, også til Jylland og Fyn. Dengang var det ultra lokalt. De unge ved meget om biler, og hvad de vil have, så man behøver ikke fortælle ret meget. Men det synes jeg egentlig også er lækkert, siger han spår, at man sikkert om 15 år bestiller på nettet og afhenter.   

- Men det vil være synd, for der er noget ved at have folk ude at mærke bilerne, siger han. 

Hvad angår trends kan Tommy Christensen også pege på, at hangen til små biler er begyndt at vende. 

- Folk begynder så småt at købe de store igen - også i Vordingborg. 

Og af nyheder kan han nævne, at der 1. september - præcis på hans jubilæumsdag, er  kommet ny importør, som også har landets Peugeot-import. 

- Citroën Danmark blevet overtaget af Interdan-koncernen, som nu har importen af Citröen i Danmark. Jeg tror, der kommer mere gang i hjulene. Det er en gammel Vordingborg-dreng, der sidder som direktør derinde, smiler Tommy Christensen. 

 

Rustvognen kom forbi

Tidligere i år blev Tommy Christensen kåret til årets Citroën-forhandler, og han har ikke tænkt sig at stoppe lige med det samme. 

- Det er lidt en livsstil. Jeg har levet og åndet for det, siden jeg startede - og gør det stadigvæk. Nu har jeg også lige læst, at pensionsalderen skal hæves, griner den 62-årige bilmand og roser sine medarbejdere. 

- Som jeg siger, er ligbilen med mig bagi den sidste bil, der kører herfra, siger 62-årige Tommy Christensen, som for få dage siden lige måtte synke en klump. 

- Jeg fik et chok. En ligbil drejede herind. Jeg sagde ”Ikke i dag. Ikke i dag”. Men det viste sig, at han bare skulle købe en  baglygte, klukker bilforhandleren. 

- Man skal passe på, hvad man siger, bemærker han og gør klar til at møde de næste kunder.  

 

Tommy Skovhus Christensen holder åbent hus 11. og 12. september fra 10 til 15. Der vil være forfriskninger og en pølse med brød.


Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS: Æblernes dag i...
  • FOTOS: Prinsesse...
  • FOTOS: Fantastisk...
  • FOTOS: Oktoberfest i...
Kommende arrangementer
22.
Okt
Hotdogs og Højmesse Køng Menighedsråd
22.
Okt
Fra museets gemmer Køng Museum
22.
Okt
Efterårsferie i Danmarks Traktormuseum Danmarks Traktormuseum
24.
Okt
Borgermøde Lokalrådet for Kastrup, Ndr. Vindinge og Næs
24.
Okt
Meditationsgudstjenester Vordingborg Kirke
25.
Okt
RaketVækst Vordingborg Erhverv
25.
Okt
Generalforsamling Mern og Øster Egesborg Sognes Lokalråd
25.
Okt
Foredrag - mød Daniel, der kom som flygtning til Danmark for 7 år siden Køng Menighedsråd
25.
Okt
Generalforsamling Stensved og omegn Lokalråd
25.
Okt
Tove Ditlevsens hjerte KulturArkaden