Kaj Aagaard (th.), formand for Broen Vordingborg, modtog en donation på 50.000 kroner fra Poul Erik Bech Fonden i EDC i Vordingborg idage. Pengene blev overrakt af EDC indehaver Kasper Pedersen (tv.). Foto: Mille Holst

50.000 til Broen fra EDC

EDC i Vordingborg har idag, onsdag, overrakt 50.000 kroner til Kaj Aagaard, formand for foreningen Broen Vordingborg på vegne af Poul Erik Bech Fonden.

Vordingborg - Det er anden gang, at Broen får støtte fra os, fortæller Kasper Pedersen, indehaver af EDC i Vordingborg, og glæder sig over, at donationen er med til at sætte fokus på, at der er mange fattige børn i vores område. Børn, der har brug for Broens hjælp for at kunne deltage i det lokale foreningsliv på lige fod med områdets øvrige børn.
- Vi støtter omkring 230-240 hvert år, fortæller Kaj Aagaard, der for bare nogle år tilbage brugte op mod halvdelen af donationerne på børn af andre etniciteter end dansk, mens antallet i dag er faldet til cirka en fjerdedel.
- Der er mange fattige danske børn, siger han og fortæller, at kun familier, der selv søger Broen om hjælp, kommer i betragtning. Men de ansøgninger kommer næsten også af sig selv i dag.
- Foreninger og skolerne kender Broen. Det går fra mund til mund, at man kan søge Broen, siger han. 
At et barn beder om hjælp er dog ikke nødvendigvis nok.
- Det gælder om at få forældrene med. Vi vil gerne have at de er tæt på og bakker op, siger Kaj Aagaard, der håber at få de fattige børn til at blive i foreningerne og tage del i livet dér, fremfor blot at være medlem i nogle måneder.
Pengene fra Poul Erik Bech Fonden er ligesom fondens øvrige penge øremærket til at hjælpe fattige børn.
- Pengene skal bruges til de ansøgninger, der kommer ind. Vi bruger næsten ingen penge til driften, siger Kaj Aagaard, hvis frivillige arbejder gratis. Samlet set uddeler Broen Vordingborg cirka 240-250.000 kroner om året til trængende lokale børn.
- Der er nogle børn, der godt kan bruge de penge, siger Kaj Aagaard, da han tager imod dem i EDC i Vordingborg.
Også andre af Broens cirka 30 afdelinger på landsplan har i disse dage modtaget penge fra Poul Erik Bech Fonden. I alt donerer fonden omkring 1 million kroner til Broen Danmark.

Kaj Aagaard (th.), formand for Broen Vordingborg, modtog en donation på 50.000 kroner fra Poul Erik Bech Fonden i EDC i Vordingborg idage. Pengene blev overrakt af EDC indehaver Kasper Pedersen (tv.). Foto: Mille Holst

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar