75-årig udsat for bankfup

En 75-årig kvinde fra Nørre Alslev anmeldte mandag den 20. maj klokken 17.00 til politiet, at hun netop var blevet ringet op af en mand, der venligt havde forklaret, at han ringede fra NETS, og at hendes bankkonto var blevet hacket.
Den veltalende mand fik lokket kvindens kontoplysninger ud af hende, og den 75-årige fik oven i købet at vide, at banken ville sende en medarbejder ud for at hente hendes Mastercard.
Det lykkedes dog ikke bedragerne af få fingre i kortet, men den 75-årige opdagede efterfølgende, at hendes konto var blevet lænset for et kontant beløb. Politiet efterforsker nu sagen som bedrageri.

Undgå at blive offer for svindel på nettet ved at følge disse råd fra Nets:

 • Forhold dig altid skeptisk til alle former for uopfordret kontakt, hvor du bliver bedt om at indtaste koder eller personfølsomme oplysninger. Nets, din bank eller offentlige myndigheder ville aldrig bede dig oplyse kortoplysninger, personlige koder eller NemID-talkoder – hverken over telefonen, per e-mail eller SMS.
   
 • Stol ikke blindt på afsenderadressen eller logo i en e-mail, da den let kan forfalskes, så den ligner en rigtig mail fra din bank, en offentlig myndighed eller Nets.
   
 • Klik aldrig på links i mistænkelige e-mails eller SMS'er. De kan føre til svindlerens hjemmeside, som kan være en tro kopi af den officielle hjemmeside. Hvis du er i tvivl, kan du besøge den officielle hjemmeside og logge ind via den (altså uden at bruge linket i mailen).
   
 • Tag aldrig billeder af dit NemID-nøglekort. Heller ikke selvom du bliver bedt om at sende det i en mail eller uploade via en hjemmeside. Svindleren har brug for koderne på nøglekortet for at kunne gennemføre sin kriminelle handling.
 • Brug altid din sunde fornuft, og tænk, før du klikker!
Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar