Aktionærer forkastede forslag

Et flertal af Lollands Banks aktionærer forkastede forleden et forslag om at få et uvildigt bud på prisen på bankens aktier.

Kommunen På den ekstraordinære generalfosamlig, der 27. november blev afholdt i Nakskov, skulle aktionærerne i Lollands Bank stemme om, hvorvidt bankens bestyrelse skulle igangsætte en struktureret salgsproces, hvor der inden udgangen af 2018 skulle gives mandat til Corporate Finance partner, som efterfølgende skulle præsentere et samlet bud på selskabets aktier, som åbent bud til alle aktionærer.
Michael Hove, der er en af de aktionærer, der har stillet forslaget, understregede overfor forsamlingen, at der ikke skulle stemmes om, hvorvidt man skulle sælge banken eller ej.
- Vi ønsker at få et bud på selskabets aktie, fordi vi mener at der pt. pågår en konsolidering på markedet og at bankens aktie er massivt undervurderet, i forhold til hvad den som en af Danmarks bedst drevne banker burde koste, sagde han blandt andet. 
- Samlet set så er der et misforhold imellem de flotte resultater banken skaber og så det afkast man får som aktionær, og derfor ønsker vi nu at få et uforpligtende bud på hvad bankens aktie er værd mens interessen er høj på markedet, fortsatte han.
Bestyrelsesformand i Lollands Bank, Preben Pedersen, argumenterede imod forslaget.
- Årsagen hertil er, at vi finder tidspunktet helt forkert, og at mindstekursen er for lav, sagde han blandt andet. 

Desuden frygtede han, at det uforpligtende tilbud ville komme til at koste banken op mod 10 millioner kroner, forudsat at en aktionær efterfølgende ville vælge at sælge en eller flere af sine aktier.
Desuden mente bestyrelsesformande, at banken gennem finanskrisen har påvist, at den kan skabe vækst for sine aktionærer.
- Må jeg minde om, at Lollands Bank hele vejen igennem krisen, hvert år har leveret positive resultater, sørget for en fortsat vækst, sagde han og fortsatte:
- Jeg mener faktisk at vi har bevist, at vi indtil nu, har været i stand til at navigerer os igennem en masse udfordringer, at kunne tilpasse os i forhold til omgivelserne, og det mener jeg bestemt også at vi kan fremover.

Forkastede forslag
Ved den afsluttende afstemning blev det stillede forslag afvist. For forslaget var 141.206 stemmer afgivet fra 41 aktionærer. Imod forslaget var 398.960 stemmer afgivet fra 2.543 aktionærer.
 

Tilbage til forsiden

Tilføj kommentar