Sydsjællands Tidende - Hele ugens avis for Vordingborg Kommune og Nordfalster
Facebook

Få de lokale nyheder på

Facebook logo

Kontakt

Logo for Sydsjællands Tidende
Torvestræde 4 
4760 Vordingborg 
Tlf. 5537 0009 
Fax 5534 0011

- Priser
- Annoncebestilling

- Kontakt os

OnlineAvis
Happydays bannerannonce
De tidligere ungdomsskolemedlemmer Andreas Valdemarsson, Mikkel Petersen, Julius Jørgensen og Rasmus Pedersen har en hyggelig stund. Foto: Lise-Lotte Iuel

Aktiviteter for unge på Præstø Havn

Ungdomsskolerne i Stensved, Lundby og Præstø har arrangeret aktiviteter på havnen hen over sommerferien for kommende syvendeklasseselever til unge op til atten år.

 

En trailer fyldt med udstyr af enhver tænkelig art til nogle hyggelige timer og sjove strandaktiviteter var kørt i stilling på græsarealet på badestranden i Præstø onsdag eftermiddag. Borde, bænke og mål var sat op, kiks og guf lå klar i kasserne med pølser til grillen, og instruktører fra Vordingborg Svømmeklub stod klar til at introducere åbent-vand-svømning, men deltagere var en mangelvare denne dejlige sommerdag med rimelige temperaturer, også til det våde element.

 

Sikkerhed i top
Hans Christian Andersen, der er medarbejder i Præstø-afdelingen, og daglig leder af samme Lisbeth Andersen, samt den i anledningen tilkaldte Rikke Nielsen fra Vordingborg Svømmeklub, er alle livreddere, så sikkerheden er i top, når de unge skal prøver kræfter med den for tiden ret populære disciplin åbent-vand-svømning, og der er ligeledes anskaffet våddragter og selvlysende badehætter til de potentielle brugere, som desværre udeblev denne eftermiddag.

 

De unge skal nok komme
- Lige nu er ferien ret ny for de unge, og de er måske afsted med deres forældre, men senere på sommeren skal der nok dukke nogle op, som efterhånden begynder at kede sig derhjemme, og rejserne er overstået for denne gang, fortæller Lisbeth Andersen, der står for det praktiske, indtil medarbejdere fra de to andre ungdomsklubber fra Lundby og Stensved tager over. Det er også vigtigt, at vi har tilbud til de unge, der af mange forskellige årsager måske ikke har så mange planer for ferien – dem er der trods alt også en del af, fortsætter Lisbeth, mens hun tænder op i grillen og spejder efter deltagere.

 

Et sted at mødes
- Ungdomsskolerne har lukket hen over sommeren i en temmelig lang periode, så vi har fundet det hensigtsmæssigt at tilbyde noget hyggeligt og sjovt, så vores unge ikke fortaber sig i deres mobiltelefoner og computerskærme, men også kommer ud og mødes med hinanden i det virkelige liv, som trods alt er til stor fælles glæde og fornøjelse for de fleste.
- Alt det, vi tilbyder er gratis, og der er rigtig mange unge, der faktisk også godt kunne trænge til noget mere svømmetræning i det hele taget og måske også har behov for at arbejde med deres vandskræk, som mange af forskellige årsager kæmper mere eller mindre åbenlyst med. I den kommende tid vil der også blive mulighed for at snorkle sammen med dykker Søren Larsen kendt fra tv-udsendelsen Under overfladen, slutter Lisbeth og tilføjer, at man rykker hen til Spangen, hvis vejret er tilstrækkeligt dårligt.

 

Lidt ældre unge
Heldigvis var der dog tidligere brugere af ungdomsklubben, som havde fundet vej til bordene, så om ikke andet, kunne de få sig en snak indbyrdes og udveksle nyt med deres forhenværende klubfolk.

 

Fakta

• Ungdomsskolens øvrige arrangementer henover sommeren er:
Torsdag 13. juli træning i åbent vand svømning klokken 17-18 samt grill fra klokken 18.
Mandage 17. juli og 24. juli: Lær at snorkle klokken 16-18 samt grill fra klokken 18.

 

Medarbejder Hans Christian Andersen og Rikke Nielsen er klar til at modtage de unge. Foto: Lise-Lotte Iuel

Kommentar

Indsend kommentar

Bemærk: Alle anonyme indlæg vil blive slettet
Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.
CAPTCHA
Dette spørgsmål tester hvorvidt du er et menneske og forhindrer automatisk indsendelse af spam.
Billed-CAPTCHA
Indtast tegnene som vises på billedet.
Seneste gallerier
  • FOTOS:...
  • FOTOS: Vordingborg...
  • FOTOS: Discofest for...
  • FOTOS: Møns...
Kommende arrangementer
25.
Sep
Kok'n'Roll - Knud Damgaard fortæller om sin tid som kok bag Orange Scene LOF Vordingborg
25.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Åben valgcafé Danske Handicaporganisationer
26.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
26.
Sep
Tommy og Tanne, foredrag v/Tom Buk-Swienty KulturArkaden
27.
Sep
På job med kroniske smerter Gigtforeningen
27.
Sep
Reception, 25 års jubilæum Mona Sørensen Bisca
27.
Sep
Fra museets gemmer Køng Museum
28.
Sep
Modeshow Ivy Women Vordingborg
28.
Sep
Åben debat Enhedslisten Vordingborg